fbpx

Pala x Mylea: ura iz podgobja

Proizvodnja usnja je vsakoletno kriva za smrt številnih živali po svetu. Indonezijski inovativneži so se končno domislili načina, ki bi lahko močno pripomogel k varovanju naravnega okolja. Tukaj je vegansko usnje Mylea, iz katerega je izdelana nova linija ur Pala x Mylea!

Indonezijsko biotehnološko zagonsko podjetje MyCotech je javnost šokiralo s prav posebno uro. Ta je izdelana iz usnju podobnega materiala Mylea, ki ga pridobivajo kar iz podgobja.

Ura Pala x Mylea je bila zasnovana v sodelovanju z indonezijskim podjetjem Pala Nusantara, ki se ukvarja s proizvajanjem ročno izdelanih ur iz lesa.

Modna industrija se uvršča med 3 industrije, ki v največji meri prispevajo h globalnemu segrevanju Zemlje. Mycotechovo vegansko usnje se predstavlja kot odličen odgovor pri reševanju tega problema. Material namreč velja za trajnostnega, ob tem pa tudi cenovno dostopnega. Z njegovo pomočjo bi naj bilo mogoče rešiti življenja milijonov živali po svetu, za smrt katerih je odgovorna proizvodnja denarnic, torbic, čevljev in drugih usnjenih izdelkov.

Mylea naj bi hkrati pomagala pri zmanjševanju količine izpustov ogljikovega dioksida in izkoriščanju kmetijskih odpadkov. To je še posebej dobrodošlo za Indonezijo, ki vsakoletno proizvede več kot 120 milijonov ton kmetijskih odpadkov, le 10 % od teh pa se reciklira.

V kolikor vas je projekt prepričal, ga lahko podprete na spletni strani Kickstarter. Ustvarjalci sicer ob uri Pala x Mylea v dveh velikostih ponujajo tudi potovalni vodnik, denarnico za kartice in torbico.

Galerija – Pala x Mylea: ura iz podgobja

Dodatne Informacije

Več informacij:
mycote.ch
kickstarter.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!