fbpx

Palazzo Rainis Hotel & Spa: novi hotelski biser Novigrada

Foto: Booking.com

V neposredni bližini Novigrada, tik ob obali, se nahaja sodobna počitniška oaza z bogato zgodovino - Palazzo Rainis Hotel & Spa.

Palazzo Rainis je navdahnila secesijska Villa Rainis , ki je ime dobila po družini Rainis. Ta se je v 19. stoletju iz Benetk preselila v Novigrad, Giovanni Rainis pa je med 1857 in 1930 v Novigradu vodil tudi lekarno. Prav bogata zgodovina zgradbe je navdušila nove lastnike in prispevala svoj delček v mozaik celovite zgodbe počitniškega objekta.

Kemija in Napoji

Veličasten objekt je namreč pod taktirko hrvaškega arhitekturnega studia Atellior dočakal novo podobo, premišljeno do zadnjega detajla. Celoten hotel je oblikovan v spoštovanju do preteklosti, tudi restavracija je po zaslugi prvih lastnikov dobila ime »Kemija«, hotelski bar pa se imenuje kar »Napoji«. A ni le ime restavracije tisto, kar zapelje goste. Kuharski mojster Tom Gretić namreč edinstveno kulinarično filozofijo gradi na razumevanju kemijskih procesov in formul.

Gostje lahko izbirajo med široko ponudbo nastanitev. Deluxe Suite Villa prepriča s prekrasnimi razgledi na morje in udobno kraljevo posteljo, ki vas zaziblje v sanje. Tudi Suite Villa nudi prekrasne poglede z balkona, za piko na i pa poskrbi razkošna kopalnica z veliko pohodno tuš kabino. Deluxe Room Villa sobe so obrnjene proti morju in lepo negovanemu vrtu, tako lahko med srkanjem kave na balkonu opazujete okoliško zelenje in prisluhnete valovom.

Suite Annex pa se nahaja tik ob vhodu in nudi luksuzno izkušnjo, saj je v sklopu le te oblikovan tudi ločen dnevni prostor. Tudi tu je spalnica opremljena s kraljevo posteljo, z balkona pa se odpre pogled tudi na hotelski bazen.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!