fbpx

Filtri za vodo: najboljši vrči za filtriranje pitne vode

Čista voda

Foto: envato

Ni skrivnost, da morate vsak dan piti veliko vode. Dober vrč za filtriranje pitne vode izboljša okus in odstrani njene različne onesnaževalce. V prispevku vam razkrivamo najboljše vrče za filtriranje vode, ki jih lahko uporabite v gospodinjstvu.

Vrči za filtriranje vode – filtri za vodo so za marsikoga pomemben člen v gospodinjstvu. Nepogrešljivi so predvsem v domovih ali vikendih, kjer je verjetnost onesnaženosti vode ali pa prisotnosti snovi, ki jih sproščajo v vodo stare vodovodne cevi. Vrč za filtriranje vodi iz pipe doda pravi okus in odstrani čezmerno vsebnost klora, vodnega kamna, različnih bakterij, pesticidov in drugih trdih delcev.

Kako delujejo vrči za filtriranje

Uporaba vrča za filtriranje vode je skrajno enostavna. V vrč nalijete vodo in počakate nekaj minut, da lahko filter prefiltrira celoten volumen vode. Po pretečenih nekaj minutah je voda pripravljena za pitje. Bistven del vrča za filtriranje vode je zamenljiv filter, ki ga je potrebno mesečno redno menjati.

Večina vrčev za filtriranje vode ima tudi pokazatelj življenjske dobe filtra, ki vas postopoma opozarja na potrebo po zamenjavi. Filtri se med seboj se razlikujejo po principu čiščenja vode ter odstranjevanja nečistih snovi. Voda se filtrira s pomočjo mrežnega filtra, ki odstrani nečistoče iz vode. Ionska tehnologija iz vode odstrani vodni kamen, hkrati pa ji ne odvzame pomembne minerale, kot sta magnezij in kalcij. Voda se filtrira s pomočjo aktivnega oglja, tako se zmanjša vsebnost snovi, ki negativno vplivajo na okus vode.

Pet stopenjski filtri zagotavljajo odstranitev najmanjših usedlin. Potrebno je vedeti, da so takšni vrči namenjeni le pitni vodi. Filtriranje ni namenjeno temu, da bi iz nepitne vode nastala pitna.

Vrči za vodo ponujajo različne možnosti filtriranja, zmogljivost vode na filter in dolžino življenjske dobe filtra.

Najboljši vrči za filtriranje vode – filtri za vodo

Zadnja posodobitev 2024-03-01 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Nakup izdelkov brez DDV-ja na Amazon

Slovenske pravne osebe – zavezanci za DDV – lahko na Amazon.de kupujejo brez DDV-ja – davka na dodano vrednost, v kolikor se vaše podjetje na Amazon.de registrira kot poslovni uporabnik. Registracija je hitra in enostavna, z njo pa pridobite posebne poslovne popuste!

PRIJAVA PODJETJA IN NAKUP BREZ DDV

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.