MWC 2017: Pametni telefon Huawei P10 – P9 z nekaj iPhona v sebi

Pametni telefon Huawei P10

Tik pred začetkom sejma MVC 2017 je Huawei predstavil pametni telefon Huawei P10 (in Huawei P10 Plus). Naslednik modela P9 je kombinacija izjemne strojne opreme in najnovejših napredkov na področju programske opreme. Predstavlja se v novih barvnih kombinacijah ter z novo dvojno kamero Leica različice 2.0, ki ponuja vrhunski portretni način, in novo prednjo kamero Leica za selfije, kot jih še ni bilo.

Prišel je težko pričakovani pametni telefon Huawei P10, ki mora zapolniti velike čevlje. ”Želimo navdihniti ljudi, da oživijo svet s pomočjo čudovitih fotografij. Naša izjemna nova naprava v seriji P s prebojem na področju dvojne kamere, ki smo jo zasnovali skupaj s podjetjem Leica, proslavlja umetnika v vsakem izmed nas, saj nam daje moč, da zajemamo izkušnje, ki oblikujejo naša življenja,” je ob lansiranju novega paradnega konja dejal direktor podjetja Huawei Richard Yu. ”Na podlagi neverjetnega uspeha Huawei P9 in P9 Plus smo zasnovali Huawei P10 z izjemnimi in inovativnimi novimi napredki, ki uporabnikom prinašajo izkušnjo močne naprave.”

Huawei P10 ponuja zares ogromno.
Huawei P10 ponuja zares ogromno.

Glavni atributi pametnega telefona Huawei P10:

  • dvojna kamera Leica 2.0 za Huawei P10 ter dvojna kamera Leica 2.0 Pro Edition za Huawei P10 Plus, ki se ponaša z umetniškim načinom za portrete z natančno 3D-prepoznavo obraza, dinamično osvetlitvijo, obogatenimi portreti, naravnim  učinkom bokeh in Huaweijevim hibridnim zumom ter prvo prednjo Leica kamero z novim, večjim senzorjem ter večjo zaslonko za osupljive selfije;
  • trendovske barve in oblikovanje ter t. i. obdelavo Hyper Diamond-cut in barvne različice, ki so nastale v medindustrijskem sodelovanju s Pantonom;
  • procesor Kirin 960, Huawei Ultra Memory in novi uporabniški vmesnik EMUI 5.1 z vodilnim sistemom anten 4 × 4 LTE MIMO  ter sistemom anten 2 × 2 Wi-Fi MIMO za neprekosljivo zmogljivost.

Predstavitev Leicine dvojne kamere v različici 2.0 na zadnji strani in prednje Leicine kamere v novem telefonu Huawei P10 pomeni, da lahko raziskujemo celoten spekter portretne fotografije. Z 12 milijonov točk velikim RGB-senzorjem ter 20 milijonov točk velikim monokromatičnim senzorjem ter izboljšanimi algoritmi Huawei P10 prinaša vrhunske tehnične in umetniške fotografske lastnosti na pametnem telefonu.

''Petdeset odtenkov'' pametnega telefona Huawei P10.
”Petdeset odtenkov” pametnega telefona Huawei P10.

Da bi uporabniku pomagali urejati in prilagajati njegove fotografije, je portretni način na Huawei P10 obogaten z naprednim in natančnim 3D-zaznavanjem obraza, ki izkorišča 190 podrobnih prepoznavnih vozlišč za hitrejše in bolj natančno prepoznavanje obraznih potez. Prepoznavanje obrazov je temelj Huaweijevega dinamičnega načina osvetljevanja in prilagoditve portretnih lastnosti, s katerimi je Huawei zgradil slikovni algoritem, ki temelji na obsežni raziskavi različnih oblik obrazov in tonov kože. Z razumevanjem relativne postavitve obraznih potez in edinstvenosti tipov kože so lahko izboljšave portretov nanesene bolj naravno.

Dodatno Huawei P10 vsebuje algoritme za samodejno zaznavanje in sledenje sprememb ambientalne osvetlitve, s katerimi nato samodejno prilagodi nastavitve za zajem slik. Pri uporabi prednje kamere na Huawei P10 pa telefon samodejno zazna, ali uporabnik zajema selfie ali pa napreden selfie z več ljudmi. V trenutku, ko kamera zazna, da je na sliki več ljudi, preklopi na širokokotni način.
https://youtu.be/u9PORwYZSCo
Oba telefona se ponašata z možnostjo zameglitve ozadja za monokromatične in barvne fotografije. S pomočjo algoritma za zaznavanje globinske ostrine se v ostrih delih poudarita ostrina in barva, medtem ko zamegljeni deli ostanejo neostri. Huawei P10 se ponaša z drugo generacijo dvojne kamere Leica. Ta prinaša nove leče Leica, ki imajo f/1.8 zaslonko.
V sodelovanju s podjetjem GoPro Huawei P10 prinaša t. i. funkcijo Highlits, ki iz zajetih fotografij sestavi fotografski album na podlagi ljudi, krajev ali dogodkov ter ustvari videozgodbe na podlagi bogatih predlog z naprednimi možnostmi urejanja, ki temeljijo na integraciji aplikacije GoPro Quik.

Huawei P10 je na voljo v naboru edinstvenih barv, ki so rezultat prvega medindustrijskega sodelovanja z barvnim inštitutom Pantone – največjo avtoriteto na področju barv na svetu. Z združitvijo Huaweijevih oblikovalskih spretnosti in zaupanja vrednih barvnih zamisli inštituta Pantone so ustvarili dve novi barvni osebnosti, ki odražata sodobnega kupca in oblikujeta nove barvne trende na mobilnem trgu. Dazzling Blue in Pantonova barva leta 2017 Greenery sta bili zasnovani na barvnem inštitutu Pantone in optimizirani pri Huaweiju za čudovito, sijočo obdelavo.
https://www.youtube.com/watch?v=ftz_kpaLefg
Obdelava Hyper diamond-cut bo na voljo v barvah Dazzling Blue in Dazzling Gold. Greenery, Rose Gold, Mystic Silver, Graphite Black in Prestige Gold bodo na voljo v brušeni obdelavi; Ceramic White pa bo na voljo v visokosijoči obdelavi.
Po vzoru ikoničnega oblikovanja serije P je Huawei P10 eleganten in prijeten za držanje v roki s samo 6,98 mm debeline. V primerjavi s konkurenčnimi napravami z izbočenimi kamerami se Huawei P10 ponaša s tipičnim ravnim steklom prek kamere na hrbtni naprave. Tako 5,1-palčni kot tudi 5,5-palčni model se ponaša s Corning Gorilla Glass 5 zaščitnim steklom in ozkim robom ob zaslonu, medtem ko ima Huawei P10 Plus zaslon 2K za več podrobnosti.

Poleg kovinskega ohišja, ki prinaša minimalistično in čisto oblikovanje, imata Huawei P10 in P10 Plus bralnik prstnih odtisov, nameščen na prednji strani pod enotnim steklom. Bralnik prstnih odtisov nadomesti gumbe na zaslonu in s tem ponuja večjo površino za sliko na zaslonu, pri čemer hkrati poskrbi za hitrejši pametni dotik ter boljšo ergonomijo.
Izjemen napredek zmogljivosti za boljšo učinkovitost in povezljivost.

Huawei P10 ponese učinkovitost in prilagodljivost pametnega telefona še korak dlje, zahvaljujoč zmogljivemu procesorju Kirin 960 in povsem novemu  uporabniškemu vmesniku EMUI 5.1. Kirin 960 je najnovejše, visoke zmogljivo čipovje. Glavni procesor prinaša najboljšo večjedrno zmogljivost med vsemi čipovji na trgu, medtem ko se grafični procesor ponaša s kar 180-odstotno izboljšavo v zmogljivosti ter 40 odstotkov višjo energijsko učinkovitostjo.

Z nadaljevanjem prelomnega uporabniškega vmesnika EMUI 5.0, EMUI 5.1 naredi še korak dlje z izboljšano uporabniško izkušnjo, optimizacijami zmogljivosti ter več novimi lastnostmi. Machine Learning Algorithm (algoritem strojnega učenja) se na primer uči navad uporabnika in tako zna predvidevati rabo aplikacij ter s tem inteligentno alocira in reciklira sistemske vire.
Nad strojnim učenjem bdi Huawei Ultra Memory. Najprej se algoritem strojnega učenja nauči, kako uporabnik uporablja telefon. Nato pa Huawei Ultra Memory uporabi pridobljene podatke, da predvidi rabo aplikacij in tako upravlja delovni pomnilnik, s čimer doseže, da se aplikacije in storitve, ki so najpogosteje v uporabi, zaganjajo hitreje in s tem omogočijo boljšo večopravilnost. EMUI 5.1 prav tako prinaša Huawei Ultra Response, ki temelji na hitrejšem krmilnem gonilniku dotika, s čimer zagotavlja bolj gladko uporabniško izkušnjo.

Veliki 3200 in 3750 mAh bateriji v Huawei P10 in P10 Plus vsebujeta Huaweijevo tehnologijo SuperCharge (5 V/4,5 A). Huawei SuperCharge vsebuje Huaweijev petstopenjski mehanizem Super Safe, ki omogoča nadzorovanje napetosti, toka in temperature v realnem času, kar ne zagotavlja samo hitrega, ampak tudi varno polnjenje.

Telefona P10 in P10 Plus bosta v Slovenijo prišla na začetku aprila 2017 – predvidoma v modri, zlati, črni in beli barvi. P10 bo na voljo s 4 GB delovnega pomnilnika in 64 GB prostora za shranjevanje z dvojno in enojno režo SIM  (dual in single SIM); P10 Plus pa s 6 GB delovnega pomnilnika in 128 GB prostora za shranjevanje z dvojno režo SIM (dual SIM). Cena za P10 bo predvidoma med 600 in 650 evri, za P10 Plus pa med 800 in 850 evri.

Dodatne Informacije

Več informacij:
consumer.huawei.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!