fbpx

Pametni telefon Oppo Find X ima skrito kamero, ki jo vidimo šele, ko jo želimo uporabiti

V pariškem Louvru je potekal dogodek, na katerem je kitajsko podjetje Otto predstavilo svoj najnovejši pametni telefon. Z njim si ne želi prepričati le azijskih strank, pač pa tudi potrošnike iz Severne Amerike in Evrope.

Oppo Find X se ponaša s 6,4-palčnim 1080p OLED-zaslonom, ki pokriva kar 93,8 % površine sprednje strani telefona. Namesto zareze sta na vrhu naprave sprednja kamera z ločljivostjo 25 MP in 3D optični bralnik za prepoznavanje obraza, ki pa ju sprva ne opazimo. Zgornji del telefona namreč iz ohišja pokuka šele ob vklopu naprave ali aplikacije za kamero.

Na zadnji strani najdemo dvojno kamero, ki je sestavljena iz dveh objektivov z ločljivostjo 16 oziroma 20 MP. Telefon poganja procesor Snapdragon 845. Uporabniku je ponujenega 8 GB prostora na bralno-pisalnem pomnilniku in 256 GB prostora za shranjevanje. Find X se lahko pohvali tudi s funkcijo hitrega polnjenja.

Oppo Find X je prva naprava kitajskega podjetja, ki bo na voljo v Evropi in Severni Ameriki. Doslej so bili pametni telefoni Oppo dostopni le na Kitajskem, Filipinih, v Indiji in nekaterih drugih azijskih državah. Cena novega modela je 999 evrov, ali bodo na voljo tudi cenejši, še ni znano. Po vsej verjetnosti ga bodo prvi kupci dobili v avgustu.

Sicer so pri Oppu pripravili tudi prestižnejšo različico svojega paradnega konja, in sicer v sodelovanju z italijanskim proizvajalcem luksuznih avtomobilov Lamborghini. Ta se bo polnil s tehnologijo Super VOOC, kar pomeni, da bo svojo baterijo s 3.400 mAh  od 0 do 100 odstotkov napolnil v 35 minutah. Ali bodo tudi druge specifikacije tega telefona kaj drugačne, še ni znano, znano pa je, da bo ohišje telefona na hrbtni strani izdelano iz karbonskih vlaken, krasil pa ga bo tudi Lamborghinijev logotip. Datuma izdaje tega prestižneža še ni, znana pa je cena, in sicer 1.699 evrov.

Galerija – Oppo Find X

Dodatne Informacije

Več informacij:
oppo.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!