Panasonic Lumix G90: kamera, ki je kot nalašč za vlogerje

Panasonic Lumix G90: kamera, ki je kot nalašč za vlogerje

Panasonic je svojo linijo brezzrcalnih kamer dopolnil s kamero Lumix G90, ki se ponaša s celo vrsto funkcij, posebej uporabnih za ustvarjalce spletnih video vsebin.

Razvoj družbenih medijev je mnoge ljudi spodbudil k produkciji video vsebin. Kako tudi ne, ko pa deljenje slednjih na svetovnem spletu ni bilo še nikoli lažje. To je prepoznal tudi Panasonic, ki potrošnikom ponuja brezzrcalno kamero Lumix G90 (za severnoameriški trg G95), ki je kot nalašč za snemanje vlogov.

Kamera se ponaša z senzorjem Live MOS z ločljivostjo 20.3 MP. Za obdelavo slike bo poskrbel procesor Venus Engine. Uporabniki bodo lahko ustvarjali videoposnetke z ločljivostjo UHD 4K pri frekvenci 30 sličic na sekundo. Pri snemanju so vrednosti ISO na voljo v razponu od ISO 100 do ISO 25600, kar pomeni, da se bo fotoaparat odlično obnesel tudi v slabih svetlobnih razmerah.

Vlogerji se bodo razveselili sistema samodejnega ostrenja DFD z 49 točkami in 3-palčnega gibljivega zaslona. Panasonicova kamera obenem vključuje priključka za stereofonski mikrofon in slušalke. Pozabiti ne smemo niti na režo na kameri oziroma “hot shoe”, na katero lahko priključimo zunanji mikrofon in tako dosežemo boljšo kakovost zvoka.

Kamera bo stopila v prodajo maja za ceno 1199 dolarjev, kar je približno 1050 evrov.

Galerija: Panasonic Lumix G90

Dodatne Informacije

Več informacij:
na.panasonic.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Sonos Roam: najtežje pričakovan mini zvočnik za ceno okoli 169 evrov