7 nevarnih tatujev, katerih pravi pomen pozna le malo ljudi

8+ nevarnih tatujev, katerih pravi pomen pozna le malo ljudi

Tatuji so veliko več kot le slike na telesu. Imajo poseben pomen, ki vpliva tudi na to, kakšen vtis si ustvarimo o lastniku tetovaže. Ste vedeli, da so ti tatuji nevarni oziroma je njihov pravi pomen vse prej kot nedolžen?

Trendi se spreminjajo tudi v svetu poslikav – nekoč so bili zelo priljubljeni večji tatuji, danes pa ljubitelji tetovaž prisegajo na minimalistične podobe. In med njimi je veliko takšnih, ki se na prvi pogled zdijo ljubke, a je lahko njihov pomen nevarnejši, kot si mislite.

Preden se odločite za tetoviranje, je pomembno, da najdete informacije o tetovaži, ki ai jo nameravate narediti. Nedolžna poslikava, ki je trenutno v trendu, ima lahko namreč nevaren pomen, povezan celo s kriminalnom. Morda v okolju, kjer bivate, ne boste imeli težav, so pa lahko te v tujini, kjer  boste morali pojasniti izvor tetovaže. Verjetno si ne želite plačati globe, pristati v zaporu ali celo izgubiti življenja.

V nadaljevanju smo zbrali nekaj nevarnih tatujev in pojasnili njihov domnevni pomen, zbran iz različnih virov.

Solza

Jeremy Meeks je najprivlačnejši bivši zapornik, in  tetovaža solze  je postala priljubljena prav zaradi njega.  Ta solza pod očesom naj bi pomenila, da je oseba morila ali poskušala moriti. V nekaterih okoljih naj bi verjeli, da je solza sinonim za doživljenjsko ječo.

View this post on Instagram

Thanks for all the love #Blessed

A post shared by JEREMY MEEKS (@jmeeksofficial) on

Številni ljudje naj bi imeli to tetovažo zato, ker je bila njihova bližnja oseba umorjena in se želijo maščevati. Takšna tetovaža naj bi vas spravila v težave, saj v svetu kriminala ljudje verjamejo, da si morate vsako tetovažo prislužiti.

Pajkova mreža

Pajkova mreža je tetovaža, ki naj bi sporočala, da je oseba obsojena na doživljenjsko ječo in da se je borila z odvisnostjo od drog. Ponavadi je takšen tatu narejen na komolcu, kar simbolizira, da je zapornik tako dolgo sedel v ječi, da se je naredila pajkova mreža.

Na takšen način naj bi se zaporniki med seboj identificirali. Če je pri izdelovanju takšne tetovaže uporabljeno tudi barvilo, potem takšen tatu domnevno nima zveze z zaporom.

Krona s petimi konicami

Krona s petimi konicami naj bi simbolizirala tolpo Latin Kings, ki je največja latinska tolpa v ZDA. Je  podružnica tolpe People Nation, ki naj bi jo predstavljala številka pet.

Tolpa Latin Kings naj bi imela pomembno vlogo v zaporu in izven njega, njene korenine pa segajo v leto 1940.

Tri pike, ki tvorijo trikotnik

Tetovaža s tremi pikami prihaja iz zaporniškega sveta in predstavlja geslo “mi vida loca” (moje noro življenje). Povezana naj ne bi bila z nobeno posebno tolpo, temveč z njenim načinom življenja.

Ponavadi si jo ljudje dajo delati na roki ali obrazu, v bližini oči. Takšna tetovaža naj bi imela celo verski pomen, predstavljala pa naj bi Sveto Trojico.

Če vidite tetovažo s petimi pikami, pa naj bi takšna tetovaža predstavljala čas, ki ga je zapornik preživel v zaporu. Štiri pike naj bi predstavljale stene, pika v sredini pa osebo med štirimi stenami oziroma zapornika.

Triperesna deteljica

Tudi deteljica naj bi imela svoj pomen v svetu kriminala v ZDA. Podobna naj bi bila svastiki in simbolizirala naj bi neonacistično tolpo, ki je odgovorna za 20 odstotkov umorov v ameriških zaporih.

Igra s kartami

Igra s kartami je simbol za zapornika, ki rad igra igre na srečo. Takšna tetovaža naj bi bila priljubljena v zapornih in izven njih, zato lahko predstavlja tudi osebo, ki rada tvega.

Igra s kartami je tetovaža, ki naj bi bila zelo priljubljena v ruskih zaporih. Vsaka karta naj bi imela svoj pomen, povezan s kriminalom.

Renčeča zverina

Zverina je sinonim za pogumno in močno osebo. V kriminalnem svetu pa naj bi simbolizirala osebo, ki je pripravljena storiti nasilno kaznivo dejanje in tega ne obžaluje.

DRUGI NEVARNI TATUJI IN NJIHOV POMEN:

  • Križ na prsih – takšna tetovaža naj bi bila priljubljena med ruskimi zaporniki in simbolizira “Princa tatov”. To je najvišji položaj, ki ga lahko doseže ruski obsojenec ali član tople.
  • Buda – takšen tatu naj bi bil bogokleten, zato ljudje s tatujem Bude pogosto zaključijo na policijski postaji, ko se odpravijo v budistične države.
  • Jakuze – zgolj osebe, ki so člani Jakuze, imajo pravico do takšne tetovaže, saj gre za najmočnejšo kriminalno tolpo v deželi.
  • Bodeča žica –  oseba naj bi bila obsojena, vsaka konica žice pa predstavlja leto zapora.
  • Prstani na prstih –  oseba naj bi bila obsojena in je spoštovana v zaporu.
  • Zvezdice – oseba s takšno tetovažo naj bi bila nekoč v zaporu.
  • Vrtnica, prebodena z bodalom – oseba naj bi odrasla v zaporu ali pa tam dopolnila 18 let.
  • Klovn oseba naj bi ubila policaja.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kakšen je popolni moški in kakšna popolna ženska?!