Pari, ki si nenehno postavljajo to vprašanje, se ne bodo nikoli ločili!

V partnerski ali zakonski zvezi, kjer si partnerja nenehno postavljata to vprašanje, ni pomislekov in ni prešuštva.

Kaj je potrebno za srečen zakon, za srečno vezo? Ne veliko, samo redno si moramo postavljati ključno vprašanje, ki ima moč, da izboljša vsak odnos.

Gre za kratko, jasno in skoraj čarobno vprašanje: “Kako lahko pomagam partnerju?”

Vsakič, ko pogledate svojega partnerja /-ko, si postavite to vprašanje. Od časa do časa si to vprašanje zastavite naglas, da vas lahko partner/-ka sliši in da vam lahko da odgovor. Pomagajte mu/ji, če lahko. Če ne, ponudite svoje razumevanje. Vprašajte po podrobnostih, pomagajte mu/ji, da si olajša dušo. To je razlog, da to vprašanje tako dobro vpliva na vsak odnos.

V zakonu, vezi, je izredno pomembno, da v hiši vladata mir in lepo vzdušje. Če se iskreno pogovarjate, se poslušate in si medsebojno pomagate,  zveza ne more biti slaba. Skrben mož ali skrbna žena, ki zna poslušati, je s strani partnerja prepoznan/-a kot sorodna duša in partner za celo življenje. In zato v takih zakonih ne prihaja do prešuštva.

Da pa bi bilo to vprašanje močno orožje, ki krepi vajino partnersko oziroma zakonsko vezo, ga morata izvajati oba partnerja. Če poskuša samo eden, partnerske sreče in ljubezni ni.

"Kako ti lahko pomagam?"
“Kako ti lahko pomagam?”

6 malenkosti, ki delajo dober zakon oziroma dobro vezo

1. Dolg, dolg objem.

Vsaj enkrat na dan si lahko vzamemo čas za dolg objem. Takrat samo stojimo, ne govorimo, se ne premikamo ali poljubljamo. To je čas, ko se sprostimo v objemu drug drugega.

2. Naredimo nekaj neobičajnega, neumnega ali ljubkega, da se bo naš/-a dragi/-a nasmehnil/-a.

Morda skrijete njegove/njene najljubše prigrizke, morda mu/ji pustimo skrita sporočila, v katerih so opisani zabavni skupni trenutki v zadnjem času, lahko pa se lotimo tudi dvoumnih in zabavnih besednih iger – karkoli je pač potrebno, da se bo naš/-a ljubljeni/-a nasmejal/-a.

3. Nikoli ne pozabimo na “hvala”.

Tudi ko gre za najpreprostejšo stvar in tudi če je za nas nekdo to stvar naredil že tisočkrat – ne pozabimo se zahvaliti. S tem bomo dali partnerju/-ici občutek, da ga/jo cenimo.

4. Ni dovolj samo “ljubim te”. Pomembno je tudi, da razložimo, zakaj.

Vsak večer, preden gremo spat, si povejmo: “Danes te ljubim, ker …” To počnemo glede na to, kaj se je tisti dan zgodilo. Če partnerja ne gresta v posteljo ob istem času, poskrbimo, da ga/jo pokličemo ali pa pošljemo sporočilo, zakaj ga/jo ljubimo.

5. Ne pozabimo na poljub ob odhodu.

Vsak dan, ko odhajamo, nikar ne pozabimo na poljub – tudi če smo še v postelji in tudi če se smo zaposleni.

6. Tudi ko smo zaposleni, dajmo partnerju/-ici vedeti, da je za nas na prvem mestu.

Če smo zares zaposleni, lahko svojemu/svoji partnerju/-ici v koledar na telefonu za določene dni v mesecu napišemo kratka sporočila ali pa spomine na zabavne dogodke, da bo vedel/-a, da zmeraj mislimo na njega/njo.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Draga ženska, zaslužiš si moškega, ki te čuva kot kapljico vode na dlani