fbpx

Pariška avantura za vsak žep: potovanje v Pariz z omejenim proračunom

Foto: envato

Pariz, večno mesto luči in ljubezni, je za mnoge popotnike na vrhu seznama želja. A kljub slovesu drage destinacije, mesto umetnosti in kulture ponuja nešteto možnosti za tiste z manj polnimi denarnicami. Kako torej uživati v Parizu brez, da bi za to dali vse vaše premoženje? Preprosto – s pravim načrtom in nekaj skrivnimi nasveti bo potovanje v Pariz z omejenim proračunom možno tudi za vas.

Potovanje v Pariz z omejenim proračunom ne samo da je možno, ampak lahko ponudi tudi izjemno bogate izkušnje. S pametnim načrtovanjem namestitve, prevoza, hrane, ogledov in zabave lahko doživite čarobnost mesta luči, ne da bi za to morali izprazniti svojo denarnico. Pripravite torej svoje kovčke, odkrijte svojega notranjega varčnega popotnika in se pripravite na ustvarjanje nepozabnih spominov v enem najbolj očarljivih mest na svetu – vse to brez finančnega mačka naslednji dan.

Potovanje v Pariz z omejenim proračunom

Nastanitve

Začnite z izbiro ugodnih namestitev. Hostli, penzioni in proračunski hoteli so raztreseni po vsem mestu, še posebej v četrtih Belleville in Latinska četrt. Za bolj avtentično izkušnjo pa preizkusite kratkoročni najem stanovanj preko platform kot je Airbnb, ki omogoča vpogled v pravo pariško življenje.

Le Grand Albert 1er

Twenty Business Flats Asnières-sur-Seine

Prevoz

Navigacija po mestu z omejenim proračunom ni težava, zahvaljujoč obsežnemu javnemu prevozu. Navigo kartica omogoča neomejeno potovanje z avtobusi, tramvaji in metrojem, mlajšim od 26 let pa je na voljo popust s kartico Paris Visite. Pariz lahko raziskujete tudi peš ali z izposojo kolesa, kar omogoča prihranek pri prevoznih stroških in priložnost za odkrivanje čarobnih kotičkov mesta.

Kulinarika

Francoska kuhinja je nepogrešljiv del obiska Pariza, a restavracije z visokimi cenami niso edina možnost. Lokalni trgi, kot sta Marché des Enfants Rouges in Marché Bastille, ponujajo okusne obroke, siri in peciva po dostopnih cenah. Za pristne francoske jedi brez turističnih cen poiščite bistroje in brasserieje, ki jih obiskujejo domačini.

Znamenitosti in zabava

Obisk znamenitosti ne pomeni nujno visokih vstopnin. Številne pariške znamenitosti nudijo brezplačen vstop ob določenih dneh ali urah. Za čudovite razglede na mesto brez stroškov obiščite teraso Galeries Lafayette ali Parc de Belleville. Pariška ulična umetnost in čarobni vrtovi, kot je Parc des Buttes-Chaumont, ponujajo brezplačno raziskovanje mestne kulture in narave.

Za kulturno doživetje brez visokih stroškov obiščite muzeje, kot sta Louvre in Musée d’Orsay, na dneve brezplačnega vstopa ali manj znane dragulje, kot sta Musée de la Vie Romantique in Musée de la Chasse et de la Nature. Uživajte v brezplačnih koncertih in predstavah na prostem ali se udeležite vernisage v eni izmed številnih pariških galerij.

Za zabavo ne potrebujete debele denarnice. Brezplačni vodeni ogledi, večerni kino na prostem ob Seni in živa glasba v jazz klubih, kot je Le Caveau de la Huchette, so le nekatere izmed možnosti za nepozabne večere.

Preverite ceno letalske karte za Pariz s Skyscanner iskalnikom

Vpiši iskalni niz in zaženi iskalnik!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.