fbpx

Recept: Česnovi vozli s sirom – pecivo, ki se ga zlepa ne boste naveličali

Foto: envato

Ponujamo vam recept za pecivo s sirom in česnom t.i. česnovi vozli, ki so kot nalašč za večerni prigrizek ali druženja.

Česnovi vozli je recept za pecivo s sirom in česnom, za katerega ne potrebujete nikakršnih posebnih sestavin. Velika verjetnost je, da imate vse že varno pospravljene v shrambi in hladilniku. Česnovi vozlički so k nam prišli iz ZDA, vse od 1940 pa so nadvse priljubljen prigrizek Newyorčanov. Narejeni so iz testa, oblikovanega v vozel, ki ga premažemo s topljenim sirom, naribanim parmezanom in potresemo s peteršiljem. Česnovi vozli, to je recept za pecivo, ki se ga zlepa ne boste naveličali.

Česnovi vozli s sirom

  • Obroki: 8
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 360 g bele moke
  • 240 ml tople vode
  • 60 g masla + 120 g masla za nadev
  • 7 g instant kvasa
  • 2 žlički sladkorja
  • čajna žlička soli
  • malo olivnega olja
  • 45 g naribanega parmezana
  • 3-4 stroki česna
  • majhna pest svežega peteršilja
  • sol

Navodila

  1. Najprej naredite testo. Zmešajte moko, sol, sladkor in instant kvas. Dodate stopljeno maslo in toplo vodo. Vse skupaj premešate na rahlo pomokani površini in gnetete približno 10 minut.
  2. Testo oblikujete v kepo, ga pokapljate z oljem in vse skupaj pokrijete s čisto krpo. Pustite vzhajati približno 2,5 uri oz. toliko časa, da podvoji volumen.
  3. Vzhajano testo preložite nazaj na pomokano površino in ga oblikujete v približno pol metra dolg pravokotnik. Testo z nožem narežete na približno 2,5 centimetra široke trakove.
  4. Vsak trak raztegnite v roki in ga zavežite v vozel. Robove testa zavihajte pod vozel. Postopek ponavljamo dokler ne porabite vsega testa.
  5. Oblikovano pecivo položite na dva namaščena pekača. Pecivo naj približno pol ure še vzhaja.
  6. Pečico segrejete na 180 C.
  7. Za nadev stopite maslo in mu dodajte nariban česen. Pred peko peciva namažite vzhajano testo s polovico mešanice.
  8. Pecivo pečete v ogreti pečici približno 20 minut oz. dokler ne dobi lepe zlate barve.
  9. Ko je peka končana, ga premažete s preostankom pripravljenega masla, potresete z naribanim parmezanom, malo soli in sesekljanim peteršiljem.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.