fbpx

Pasje plaže na Hrvaškem: plaže na katerih boste uživali z vašim psom

Foto: envato

Če načrtujete potovanje s hišnim ljubljenčkom, potem je dobra priprava, iskanje in analiza potencialne lokacije dopusta nujna. Danes lahko najdemo vse več hišnim ljubljenčkom prijaznih namestitev, restavracij, destinacij in plaž. Prav tako ima veliko število hrvaških plaž popolnoma ločene prodnate ali peščene plaže za pse. Torej vam ni treba skrbeti. To poletje lahko svojega ljubljenčka brezskrbno vzamete s seboj na vsa potovanja in dogodivščine v neznano. Vse obmorske regije, kot so Istra, Kvarner in Dalmacija, že desetletja ohranjajo to tradicijo in se prilagajajo novim trendom ter ustvarjajo široko paleto raznolikih vsebin. Zato kamor koli se boste odpravili, plaž za hišne ljubljenčke ne bo manjkalo.

Plaža Punta Šilo in plaža Vela v Baški – otok Krk

Največji in najbolj poseljen otok na Jadranu, otok Krk, ima resnično veliko plaž za pse in je skupaj z Lošinjem in preostalim delom severnega Jadrana prava psom prijazna destinacija. Plaža Punta Šilo se nahaja v obalnem mestu Šilo. Je prodnata, lahko dostopna plaža z izredno hišnimi ljubljenčki prijaznimi gostitelji in domačini. Plaža Vela v Baški je ena naših najlepših in najbolj znanih plaž. Zaradi čistega morja in okolja ima ta plaža ponosno modro zastavo, zaradi svoje opremljenosti, mirnega in plitvega morja pa je ena izmed najboljših plaž za družinske počitnice. S posebej ograjenim prostorom bo vaš hišni ljubljenček lahko užival v vseh blagodatih čudovite plaže in morja.

Plaža Podvorska – Crikvenica

Najbolj znana in dobro opremljena plaža za pse na Hrvaškem je plaža Podvorska v Crikvenici. Je pravi raj za hišne ljubljenčke in njihove lastnike. Ta plaža je bila celo razglašena za najčistejšo plažo za pse na celem svetu. V Podvorski je tudi prva all inclusive restavracija za pse. Tako bo vaš hišni ljubljenček lahko v celoti užival na počitnicah.

Premantura – Istra

Medulin, Pula, Poreč, Rovinj, Umag, Vrsar in Labin so le nekatera izmed mest, kjer lahko svojega psa okopate dobesedno kjer koli. Toda ena izmed najlepših plaž, ki jih morate obiskati, je Premantura. Nahaja se na samem jugu največjega hrvaškega polotoka, znotraj zavarovanega območja rta Kamenjak in ima ločen vhod za vas in vašega ljubljenčka. Tukaj boste lahko uživali v čudovitem pogledu na odprto morje, vonjavah mediteranskega gozda in bogati gostinski ponudbi za vas in vašega štirinožnega prijatelja.

Del plaže Zaraće – Hvar

Vas Zaraće se nahaja v skalnati pečini na južni strani otoka Hvara, šest kilometrov od mesta Hvar. Ob vznožju majhne slikovite vasice je zaliv s prodnatimi plažami, en del pa je rezerviran za pse.

Plaža Duilovo – Split

Split se je v zadnjih letih povsem prilagodil novim trendom in tako odprl vrsto posebnih plaž za pse, ki jih najdemo v vseh delih mesta ob morju. Tako se lahko na Marjanu vaš dlakavi ljubljenček okopa v čudovitem morju in na kateri izmed neoznačenih plaž. Ustrezno urejena in opremljena plaža je plaža Duilovo. Gre za novo, sodobno opremljeno plažo na vzhodni obali z vsemi potrebnimi vsebinami. Tuši, garderobe, smetnjaki in celo šotori, ki vas ščitijo pred peklensko vročino, naredijo to plažo nepogrešljivo postojanko ob obisku »jadranskega dragulja«. Restavracije ali bara žal še ni, zato hrano in pijačo za vsak slučaj prinesite s seboj.

Zaton Mali – Zadar

V Zatonu Mali, 20 minut od Zadra, se nahaja eden najbolj urejenih kompleksov – plaža v turističnem naselju Zaton Holiday, ki kakovost ponudbe resnično dviguje na višjo raven. V sklopu kompleksa je tudi posebna plaža za pse z vsemi razpoložljivimi vsebinami in bogato ponudbo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!