fbpx

Recept: jagodni sladoled na palčki (jagodna lučka)

Foto: envato

Sladoled, ki nikoli ne razočara s svojim edinstvenim okusom.

Potrebujete le 4 sestavine in za pripravo boste porabili le 5 minut. Nato pa jo morate le še zamrzniti.

Jagodni sladoled na palčki

  • Obroki: 8
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 250 g jagod
  • – 100 g sladkorja – 400 ml sladke smetane – čokolada

Navodila

  1. Nekaj jagod narežemo na majhne koščke, ostale pa zmešamo s sladkorjem in zmiksamo.
  2. Sladko smetano stepemo in ji dodamo zmiksane jagode, nato premešamo.
  3. Dodamo sesekljane jagode in nežno premešamo.
  4. Vlijemo v model za sladoled in v vsak model položimo palčke.
  5. Pustimo v zamrzovalniku 5 ur.
  6. Čokolado stopimo, nato jo pustimo 10-15 minut, da se ohladi.
  7. Vsako lučko pomočimo v čokolado.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!