fbpx

Nothing Phone: nova blagovna znamka z novim telefonom Phone (1)

Foto: Nothing Phone

Ne zgodi se velikokrat, da zapišemo novico o novi blagovni znamki pametnih telefonov, a Phone (1) si zasluži to pozornost.

Nothing Phone je britanska blagovna znamka, ki želi s pametnim telefonom, ki se vmešča v srednji cenovni razred in iztopa s posebnim dizajnom ter dostopno ceno spremeniti razmišljanje o pametnih telefonih, ali vsaj malo zatresti “sceno” in uporabnikom ponuditi nekaj drugačnega, a hkrati znanega. Poznavalcem se bo dizajn telefona zdel precej podoben Applovimi izdelkom. Vsekakor so se oblikovalci “naslonili” na oblikovni jezik tega giganta in uspeli ustvariti nekaj drugačnega in hkrati izjemno znanega. To pa seveda v svetu recikliranega dizajna predstavlja svojevrsten predpogoj za uspešnost novinca. In odličen recept.

Cena novinca na trgu se prične pri 480 evrih in ga takoj umesti v srednjecenovne, kjer kraljujeta Samsung Galaxy A53s in Pixel 6a. Prav tu se tudi po tehničnih karakteristikah znajde novinec. Premore Snapdragon 778G+, ki poganja Android zelo podoben osnovnemu z le nekaj prilagoditvami. Osnovni model ponudi le 128 GB prostora hrambe, kar bo za marsikoga malo, tudi zato je primerneje izbrati model z 256 GB notranjega spomina, ki sodeluje z 12 GB delovnega spomina. Ta kombinacija, torej procesorja, rama in “osnovnega” Androida, temu telefonu da “krila” in omogoči dobro in hitro delovanje. To seveda podpre odličen zaslon, ki meri kar 6,55 palca in ima 1080p OLED tehnologijo z odlično svetilnostjo 1200 nits. Pod njim se skriva senzor za identifikacijo. Kar pa je pri zaslonu najpomembeje je, da se zmore osveževati do 120Hz in to počne dinamično in po potrebi. Baterija novinca je 4500 mAh in s tem primerna za telefon teh karakteristik. Polni pa se zmerno hitro s 33W, ko uporabljate polnilni kabel in do 15W, ko se telefon polni “stično”.

A vrnimo se oblikovanju Nothing Phone – Phone (1). Na transparentnem hrbtišču, ki omogoča vpogled na določene komponente je sistem “led” luči, ki ustvarja zanimiv “light” show, ki ga prožijo določene “notifikacije”, kot prejem spletne pošte ali klic. Na žalost so omejitve nastavitev precejšnje in uporabnik ne more nastaviti naprimer vzorca utripanja za določen tip aplikacije. A to po vsej verjetnosti še prihaja s posodobitvijo programja. Je pa telefon izjemno zanimivo oblikovan in “všečno” plosk in nič kaj “zaokrožen”.

Ker so kamere najbolj pomemben del pametnih telefonov in tudi v razredu okoli 500 evrov odlične, se tu Nothing Phone s svojo primarno 50 MP kamero, ki je sicer IOS stabilizrana in ima F/1.8, odreže precej povprečno. Še posebej v svetlobnih pogojih, ki niso idealni.

Nothing Phone je dober povprečen telefon. V ničemer ni najboljši. Ima pa odlično uporabniško izkušnjo in oblikovanje, ki se razlikuje od povprečja. Če temu pridružimo zanimivo ceno, imamo pred sabo napravo, ki lahko glavnim igralcem odščipne kakšen promil.

Video testi – Nothing PhoneDodatne Informacije

si.nothing.tech

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!