fbpx

Paulo Coelho: 4 razlogi, zakaj se vam želje ne izpolnijo

Foto: Envato

Verjeli ali ne, sami si postavljate ovire za uresničitev ciljev. Zavrzite jih! Poglejmo razloge, ki jih je zapisal pisatelj Paulo Coelho, zakaj se vam še niso uresničile življenjske sanje!

Paulo Coelho je pisatelj, ki se s svojimi dejanji in besedami dotakne človeških duš in src. V njegovih delih obstajajo različne življenjske smernice in lekcije, ki vam lahko pomagajo oživiti najboljšo različico sebe in doseči želene stvari. Razlaga in razkriva pot do uresničitve življenjskega poslanstva.

A samo brati ni dovolj za uresničitev sanj je pomembno, da se znebite ovir in blokad, ki so v vas.

Poglejmo si, na katere ovire še posebej opozarja Paulo Coelho.

1. Največja ovira je misel, da nečesa ne morete narediti!

Že v zgodnjem otroštvu vas učijo, da je tisto, kar si v življenju najbolj želite, preprosto nedosegljivo. S to mislijo odraščate in predsodki, strahovi in ​​občutki krivde vse bolj brišejo vaše sanje, sčasoma vam iz duše odstranijo še zadnjo sled.

2. Misel, da boste izgubili ljubezen

Če imate pogum, da iz svojih globin izvlečete svoje sanje in se ne odrečete boju za njegovo uresničitev, se boste verjetno soočili z naslednjo preizkušnjo – ljubezen. Veste, kaj bi radi dosegli oziroma kaj nameravate v življenju doseči, vendar se bojite, da boste, če se boste vsemu odrekli in sledili svojim sanjam, svojim bližnjim povzročili bolečino in trpljenje.

To pomeni, da ne razumete, da ljubezen ni ovira, ampak močno orodje, ki vam pomaga napredovati. Ljudje, ki vas resnično ljubijo, bodo tam za vas, vas bodo podpirali in spodbujali na poti razvoja.

Vztrajajte! Foto: Chema Photo / Unsplash

3. Strah pred neuspehom

Ko človek spozna, da ljubezen ni ovira, ampak pomoč na tej poti, se sooči s tretjo oviro: strahom pred neuspehom in porazom! Ko se šele začnete boriti za svoje sanje in želje, naredite veliko napak zaradi neizkušenosti. Ampak to je bistvo potovanja! Sedemkrat padete, a osmič vam uspe.

Soočanje z izzivi in ​​neuspehom vas krepi, naredi močnejše, in ko vse to premagate in dosežete cilj, bo sreča še večja.

4. Strah pred izpolnitvijo življenjskih sanj

Že samo zavedanje, da se bo uresničilo tisto, o čemer ste sanjali vse življenje, vas začne napolnjevati z občutkom krivde. Če se ozrete naokoli, vidite, da mnogim ni uspelo doseči tistega, kar si želijo, začnete razmišljati, da tudi vi tega niste vredni.

Pozabite, koliko ste morali prestati, kaj ste moral žrtvovali, da bi uresničili svoje sanje. To je ena izmed nevarnih ovir.

Šele ko človek spozna, da si zasluži tisto, za kar se in se je boril in da si zasluži tisto, o čemer je sanjal, bo lahko dosegel svoj cilj in smisel.

Otroci se odpovedujejo sanjam, da bi ugajali staršem, starši se odrečejo samemu življenju, da bi ugajali svojim otrokom. Bolečina in tesnoba upravičujeta tisto, kar bi moralo prinesti le veselje – ljubezen.

Mogoče ves svet vztraja, da so vaše želje le otroški nesmisel, ki se ga ne da uresničiti. Ubijamo svoje sanje, ker se bojimo predati resničnemu boju – boju za življenje, ki si ga zaslužimo!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!