fbpx

Pletene zaščitne maske s pošastnimi jeziki bodo zagotovo poskrbele za socialno distanco

Želiš, da nekdo ostane na razdalji? Potem si preprosto moraš nabaviti takšno zaščitno masko za obraz!

Islandska oblikovalka pletenin Ýrúrarí Jóhannsdóttir je izkoristila čas v karanteni za eksperimentiranje s svojo obrtjo. Od začetka letošnjega aprila tako na običajne zaščitne maske za obraz “pripne” predrzen dodatek, katerega monstruozna oblika naj bi spodbudila ljudi, da držijo socialno distanco.

Te pletene zaščitne maske za obraz so bile sicer navdihenjene z nekaterimi njenimi prejšnjimi modeli puloverjev, ki jih je krasil motiv ust na prsnem delu, na hrtbu in na rokavih. S podobnimi iztočnicami so njene pletene maske najprej dobile velikanske ustnice, dolge jezike in celo zvezdice, sčasoma pa postajale vse bolj pošastne. Nekatere njene najnovejše zasnove tako vključujejo zelene izvenzemeljske in plazilcem podobne jezike, ki lahko njihovega uporabnika spremenijo v meduzo.

Ker pa so te zaščitne maske za obraz (pravično) dobile ogromno pozornosti in bliskovito postale priljubljene, je oblikovalka hitro razjasnila, da so njene pletene zaščitne maske za obraz ustvarjane zgolj kot intrigantni, premišljeni predmeti, ki spodbujajo k ustvarjalnosti, in kar je najpomembnejše, k socialni distanci. Tako se na žalost te maske ne prodajajo.

Morda pa si za jesen in zimo napletete svojo?

Dodatne Informacije

Več informacij:
yrurari.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!