fbpx

Poiščite prava sončna očala, ki bodo ustrezala vaši obliki obraza

Foto: envato

Izbira pravih sončnih očal ni zgolj vprašanje stila, ampak tudi funkcionalnosti in udobja. Prava očala lahko izboljšajo vaš videz, zaščitijo vaše oči in povečajo samozavest. Da bi vam olajšali izbiro, smo pripravili nasvete, ki vam bodo pomagali ugotoviti, katera sončna očala najbolj ustrezajo vaši obliki obraza.

Ne glede na to, kateri stil sončnih očal izberete, naj bo glavno vodilo udobje in zaščita vaših oči pred škodljivimi UV žarki. Poskusite različne stile in se ne bojte eksperimentirati. Prava sončna očala niso samo modni dodatek, ampak tudi nujnost za zaščito vašega vida.

Foto: Sara/Unsplash

Kakšna je vaša oblika obraza?

Najprej je pomembno, da ugotovite, kakšne oblike je vaš obraz. To lahko storite tako, da stojite pred ogledalom in s flomastrom ali šminko narisete obrise vašega obraza na površini ogledala. Običajne oblike vključujejo okroglo, ovalno, kvadratno, podolgovato, obliko srca, diamantno in trikotno.

Zakaj je to pomembno?

Oblika vaših sončnih očal lahko poudari ali pa zmanjša določene značilnosti vašega obraza. Pravilno izbrana očala lahko ustvarijo bolj uravnotežen videz, skrijejo nekatere manj zaželene lastnosti in izboljšajo splošno estetiko vašega obraza.

Kakšna očala izbrati glede na tip obraza

Za okrogle obraze

Foto: Zara
Če je vaš obraz okrogel, z izrazitimi ličnicami in brez ostrih kotov, izberite očala z geometrijskimi ali pravokotnimi okvirji, ki dodajo obrazu strukturo.

Za ovalne obraze

Foto: Zara
Ovalni obrazi, ki so daljši kot širši in imajo nežno zaobljeno čeljust, so zelo vsestranski. Skoraj vsak stil očal jim pristaja, še posebej tisti, ki so širši kot najširši del obraza.

Za kvadratne obraze

Foto: Zara
Za kvadratne obraze z izrazitimi čeljustnimi linijami in širokim čelom so idealna izbira okrogla ali ovalna sončna očala, ki zmehčajo ostre linije obraza.

Za podolgovate obraze

Foto: Zara
Podolgovati obrazi imajo podobne proporce kot ovalni, vendar so daljši. Izberite večje, masivnejše okvirje, ki bodo uravnotežili dolžino obraza.

Za obraze v obliki srca

Foto: Zara
Če je vaš obraz širok pri čelu in ozek pri bradi, izberite očala, ki so širša na dnu, da nekoliko uravnotežijo obliko obraza.

Za diamantne obraze

Foto: Zara
Diamantni obrazi imajo široke ličnice in ozko čelo ter brado. Priporočljivi so okvirji, ki poudarijo oči in mehčajo ličnice, na primer ovalske ali mačje oči.

Za trikotne obraze

Foto: Zara
Za obraze s širšo brado in ožjim čelom so idealna sončna očala z močnimi horizontalnimi linijami, ki širijo zgornji del obraza.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.