Popolnoma drugačen in čisto romantičen oddih v svetilniku Marlera na koncu Istrskega polotoka

Svetilnik Marlera (Foto: Booking.com)
Zadnjič posodobljeno: :

Če iščete drugačen, romantičen, luksuzen in resnično zaseben oddih s pogledom na odprto morje, oddih, kjer boste resnično pobegnili od vsega, potem je dopust v svetilniku Marlera popolna izbira za vas!

Svetilnik Marlera, ki se nahaja na koncu Istrskega polotoka, v naselju Ližnjan blizu Medulina, ima resnično idealno lego. Od morja je oddaljen le 50 metrov, skrit je pred očmi radovednežev, vse naokoli pa sta čudovita narava in neskončno modro morje. To je tisti prostor, kje lahko uživate v miru, poslušate valove, ki trkajo ob pečine, opazujete ribiške čolne na obzorju …

Svetilnik Marlera (Foto: Booking.com)
Svetilnik Marlera (Foto: Booking.com)

Čudovit svetilnik je bil zgrajen leta 1882, leta 2012 pa so ga obnovili in spremenili v počitniško hišo. Ima dve nadstropji, kjer boste našli tri spalnice, dve kopalnici, dnevno sobo, jedilnico, opremljeno kuhinjo in kamin. Kot zanimivost naj dodamo, da je prha nameščena na mestu, ki vodi do steklene kupole svetilnika, zaradi česar je prhanje povsem edinstveno doživetje. Zunaj vas čakata letna kuhinja z žarom in pa terasa, kjer se boste lahko prepustili soncu in miru. Vrt, ki obdaja teraso, je prepreden s sivko in rožmarinom.

Svetilnik Marlera (Foto: Booking.com)
Svetilnik Marlera (Foto: Booking.com)

Lokacija je idelana za potapljanje, deskanje, lahko si izposodite kolesa, raziskujete čudovito Istro ter se predajate prekrasnemu pogledu na otoka Cres, Lošinj in na Velebit. Nedaleč stran je tudi zasebni otok Levan s peščeno plažo in restavracijo, kamor vas bodo gostitelji brezplačno zapeljali. Seveda pa obisk svetilnika ni omejen le na poletje. Tako boste pozimi v toplem svetilniku lahko sedeli ob kaminu in prasketajočem ognju in zganjali drugačno vrsto romantike! 😉

Zasebni otok Levan (Foto: Booking.com)
Zasebni otok Levan (Foto: Booking.com)

Ste vedeli, da svetilnik Marlera imenujejo tudi Medeni svetilnik? Poleg tega, da je obdan s čudovito ravnico, bogato z živalstvom, ki jo krasi neoviran pogled na okoliške otoke in gore, je Marlera pravi raj. In to medeni raj. Številni čebelarji imajo namreč tod okoli panje. A ne skrbite, dovolj daleč so, da čebelice ne bodo motile vašega mirnega počitka na izoliranem rtu.

Dodatne Informacije

Rezervacija:
booking.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Pairi Daiza Resort: spite s polarnimi medvedi, tigri, pingvini in mroži