fbpx

Porsche Overland: na Porsche 911 lahko namestite overland šotor

Foto: Porsche

Kampiranje je po pandemiji doživelo razcvet brez primere. Neverjetno naraščajoči stroški energije so še bolj spodbudili priljubljenost počitnic z avtomobilom. Vendar si vsi ne želijo ali ne morejo neposredno kupiti avtodoma ali kampirati v običajnem šotoru. Za puriste ali spontane kampiste, ki želijo imeti svojo nastanitev vedno pri sebi, ima Porsche zdaj v ponudbi nenavaden izdelek za svoje stranke: strešni šotor za njihov športni avtomobil.

Pri Porscheju naj bi spanje na strehi avtomobila seveda potekalo v običajnem slogu. »Tipično oblikovanje znamke, hitra montaža in številne praktične podrobnosti,« obljublja podjetje v napovedi novega izdelka. To je trda konstrukcija, ki jo je po podatkih mogoče namestiti na osnovni nosilec strešnih transportnih sistemov modelov 911, Macan, Cayenne, Panamera in Taycan.

Foto: Porsche
Foto: Porsche
Foto: Porsche
Porsche obljublja spanje z najboljšim razgledom. Tudi zato ker ima šotor okna na obeh straneh in tudi v sami strehi. To sicer ni popolnoma neobičajno ali novo za overland šotore. Stranska okna se lahko odprejo in so opremljena z mrežami proti mrčesu ter dodatno zatemnitvijo. V strešni šotor je integrirana vzmetnica iz penastega materiala visoke gostote. Po navedbah avtomobilskega proizvajalca ponuja ležalno površino 210 krat 130 centimetrov in s tem prostor za do dve osebi. Stene šotora so izdelane iz zračne mešanice bombaža in dobro izolirane od znotraj. “Z vodoodbojnimi zadrgami in ločenim nadstreškom za vstop je šotor zasnovan tudi za deževne dni.
Šotor za dve osebi je zdaj mogoče naročiti pri prodajnih partnerjih Porscheja za 4.980 evrov. Na voljo bo predvidoma od novembra 2022.

Dodatne Informacije

porsche.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!