Porsche Panamera Sport Turismo – bolj praktičen kot družinski avto

Porsche Panamera Sport Turismo

Porsche je družini Panamera dodal novo karoserijsko različico. Sport Turismo je zasnoval Mitja Borkert. Je praktičen, s povečano prostornino prtljažnika in sedežnim konceptom 4 + 1. Je prva Panamera s petimi sedeži.

Če iščete praktično naravnanega Porscheja in vam SUV-ji ne dišijo, je Panamera Sport Turismo prava izbira. Kar v petih različicah bo svetovno premiero doživel na avtosalonu v Ženevi. Na izbiro bodo Panamera 4, Panamera 4S, Panamera 4S Diesel, Panamera 4 E-Hybrid in Panamera Turbo.

V Porsche Panamero Sport Turismo lahko spravite karsikaj.
V Porsche Panamero Sport Turismo lahko spravite marsikaj.

Porsche Panamera Sport Turismo je najbolj prilagodljiv model v svojem razredu, saj ga krasi neverjetna funkcionalnost in variabilnost. Da, še vedno govorimo o Porscheju. Ponaša se z velikim pokrovom prtljažnika, sam prtljažnik pa je povečan. Prostornina znaša 520 litrov, kar je 20 več kot pri športni limuzini. Če podrete zadnje sedeže – 40 : 20 : 20 – prostornina naraste za 50 litrov, v primeru podrtja zadnjih naslonjal pa skoči na 1390 litrov. Prav pride tudi nizek nakladni rob, ki je od tal dvignjen zgolj 628 milimetrov.
https://youtu.be/ZtaF0LFewdM
Navduši digitalizirana armaturna plošča Porsche Advanced Cockpit in napredni asistenčni sistemi, kot je Porsche InnoDrive z avtomatskim uravnavanjem hitrosti in razdalje. Serijsko so vsi modeli opremljeni s sistemom PTM, to je aktivnim štirikolesnim pogonom z elektronsko uravnavano lamelno sklopko. Pri S-modelih je serijsko tudi prilagodljivo zračno vzmetenje s triprekatno tehnologijo. V dolžino meri 5 metrov (5.049 milimetrov), v širino 1,9 metra, v višino pa 1,4 metra, medtem ko so medosni razdalji namerili 2,95 metra. Postavili so ga na 12-palčne pnevmatike.

PREBERITE ŠE: Porsche Design Book One – po hibridnih avtomobilih še hibridni prenosnik

Zanimivo zaobljen  zadek, ki bo obračal poglede.
Zanimivo zaobljen zadek, ki bo pritegoval poglede.

Od začetka zadnjih vrat (B-stebriček) je Sport Turismo oblikovno povsem samosvoj. Do hitrosti 170 km/h aerodinamični usmernik zraka zmanjšuje zračni upor, od te hitrosti dalje pa se samodejno pomakne pod kot, ki prispeva k boljši stabilnosti vožnje in prečni dinamiki. Je prva Panamera s trisedežno zadnjo klopjo oz. sedežnim konceptom 4 + 1 (ali po domače, prva s petimi sedeži), od tega sta oba zunanja sedeža zasnovana kot individualna sedeža. Za doplačilo je na voljo v štirisedežni različici z električno nastavljivima zadnjima sedežema. Porsche Panamera Sport Turismo bo na voljo od 7. oktobra 2017 dalje, in sicer s petimi motorji, ki so si jih sposodili pri športni limuzini. Cene za Panamero 4 Sport Turismo (243 kW/330 KM) se začnejo pri 97.557 evrih, za Panamero 4 E-Hybrid Sport Turismo (340 kW/462 KM) pri 112.075 evrih, za Panamero 4S Sport Turismo (324 kW/440 KM) pri 120.048 evrih, za Panamero 4S Diesel Sport Turismo (310 kW/422 KM) pri 123.975 evrih in za Panamero Turbo Sport Turismo (404 kW/550 KM) pri 158.604 evrih.

Galerija – Porsche Panamera Sport Turismo:

Dodatne Informacije

Več informacij:
porsche.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!