V Mariboru je zaživel Intimni kino

Intimni kino

V skupnostnem prostoru GT22 v Maribor je zaživel Intimni kino, kjer bodo vsak drugi četrtek predvajali art filme. Kino je nastal zaradi potrebe po kakovostnih filmskih vsebinah v mestu, ki so umanjkale po zaprtju Kina Udarnik.

Intimni kino je zapolnil prostor v nekdanjem nočnem klubu, kjer od lani deluje tudi Intimno gledališče, za projektom pa stoji Mobilni Udarnik, ki je zrasel na pogorišču mariborskega zavoda Udarnik. In prav praznina, ki je nastala z zaprtjem Kina Udarnik, je vzbudila potrebo po Intimnem kinu, ki v štajersko prestolnico vrača art filme v okolje, kakršno sodijo.

PREBERITE ŠE: Filmski izbor: najboljši filmi v marcu 2017


Potem ko je vrata pred več kot letom zaprl Kino Udarnik, so bile nekatere art kino projekcije v Koloseju, ki pa, roko na srce, za tovrstne filme ni najprimernejši kraj. ”Še vedno mislimo, da multipleks ni primeren za takšno filmsko produkcijo, ki potrebuje kulturni in ne prvenstveno potrošniški prostor, kjer prevladuje vonj po kokicah,” je dejal programski koordinator Žiga Brdnik. V Intimnem kinu je prostora za do 50 gledalcev, kar je povsem dovolj, saj bodo predvajali filme za zelo ozek krog občinstva. Projekcije bodo vsak drugi četrtek do 15. junija 2017. Izmenjevali se bodo dokumentarni in igrani filmi. Led je prebil film Prečkanje Islandije Jureta Breceljnika. 16. marca 2017 sta na sporedu iransko-francoski film Trgovski potnik (Forushande) in Kozoletovo Nočno življenje.

Dodatne Informacije

Več informacij:
udarnik.eu

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!