fbpx

Posebni model Porsche 911: tako proizvajalec avtomobilov naredi poklon svoji hčeri

Foto: Porsche

Porsche 911 kot strogo omejen poseben model, bo izdan v čast hčerinske družbe Porsche Design. 50. obletnico spremlja tudi izdaja ure, ki je bila zasnovana tako, da se ujema s športnim avtomobilom. Lep komplet!

Obstaja le 750 primerkov novega Porscheja 911, od katerih mnogi spominjajo na ikonične oblike Ferdinanda Alexandera (FA) Porscheja. Globoko črn videz avtomobila je bil na primer namerno izbran: »Črna je bila barva prvega izdelka Porsche Design, Chronograph I. Zato smo za naš model izdaje izbrali to barvo. Platinasta poudarjena barva oplemeniti črno lakiranje na podoben način, kot je bilo včasih narejeno s kromiranimi detajli,« pravi Roland Heiler, generalni direktor in glavni oblikovalec v Design Studio FA Porsche.

Model obletnice s črno opremo Sport-Tex, standardno vgrajenimi prilagodljivimi 18-smernimi športnimi sedeži in podsekundno uro na armaturni plošči – tehnično ustreza 911 Targa 4 GTS. Kupili ga boste lahko aprila 2022, vendar boste morali imeti srečo, saj je znano, da posebne edicije ostajajo namenjene izbrancem. Vseeno je ta omejen športni avtomobil mogoče naročiti od 185.606 evrov dalje.

Postavite se v vrsto!

Foto: Porsche – Targa ima v Porsche družini posebno mesto!

Kot dodaten vrhunec za vse ljubitelje športnih in klasičnih avtomobilov Porsche predstavlja tudi prenovljeni model 911 S 2.4 Targa iz leta 1972, ko je bil Porsche Design ustanovljen. Ta edinstven primerek bo na dražbi na spletni dražbi Sotheby’s v New Yorku konec leta 2022 – skupaj z uro.

Poseben model Porscheja 911 je na voljo s prilagojeno zapestno uro

Ko smo že pri uri: Chronograph 1 v jubilejnem dizajnu je na voljo tudi v kombinaciji z omejeno izdajo športnega avtomobila . Številka omejene izdaje je vgravirana na zadnji strani ohišja, tako da Porsche 911 in ura z dvojezičnim prikazom datuma in sodobnim logotipom Porsche Design jasno sodita skupaj. V notranjosti je kaliber Porsche Design s certifikatom COSC in povratni mehanizem, ki omogoča ustavitev, ponastavitev in zagon zaporednih časovnih intervalov v eni operaciji. Zahvaljujoč hrbtišču iz safirnega kristala si lahko ogledate notranjost.

Dodatne Informacije

porsche.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!