fbpx

Je kaj narobe, če pogrešate bivšega partnerja?

Foto: envato

Prišlo je do razhoda in vajin odnos se je prekinil. Odnos, ki ga imenujemo razmerje. A odnos, ki sta ga razvila, še vedno obstaja. Potrebujete čas, da izgine, da izhlapi, da vas pusti pri miru.

Soočate se z bolečim spoznanjem pomanjkanja. Pogrešate osebo, ki vam je pred časom pomenila ves svet. Pogrešate del sebe, pogrešate to, kar ste bili ob njej. Pogrešate dotik, fizično prisotnost in nežnosti, majhne kretnje, ki izražajo intimnost in povezanost.

Ostali ste sami in ni nikogar, ki bi vas objel, se vas dotaknil tako, kot vam je všeč. In nič ne bi pomagalo, če bi bil sedaj ob vas nekdo drug, ki bi se vas dotikal, ker to ne bi bil dotik osebe, ki ste ga bili navajeni. Ni dotik, ki ga pogrešate. Ni občutek, ki ga poznate.

Zebe vas brez občutka dotika. Pogrešate občutek varnosti. Pred očmi in v mislih se vam prikazujejo dogodki vajinega skupnega življenja, a ne tistega iz zadnjega obdobja prepirov in še bolj boleče tišine. Ne tisti, ki so napovedovali konec in bližajočo žalost.

Ampak tiste iz obdobja, ko je bilo vse lepo, ko se je zdelo, da se vajina ljubezen hrani sama od sebe. In se v vsakem trenutku razumeta in sta sinhronizirana v gibih, pogledih, mislih.

Sprašujete se, kako se je lahko končalo nekaj, kar je bilo tako dobro, tako močno, tako prav? In spoznate, da je to tisto, česar z njo ne boste nikoli več doživeli. Ne morete si predstavljati nekoga na njenem mestu.

Pogrešam te. Foto: Kinga Cichewicz / Unsplash

Predstavljate si, kako bi lahko bilo. In veste, da vas te misli mučijo zaman, ker če bi bilo tako, kot si želite, da bi bilo, bi tako tudi bilo – pa ni.

Nista več, karkoli sta bila, sprašujete se, ali sta sploh kaj bila. Ali sta bila preprosto nič, dve osebi, ki sta se pomotoma srečali!

A še vedno razmišljate, ali ste naredili vse. Morda niste raziskali vseh možnosti, niste presegli ega… In potem vidite v mislih sliko nasmeha in objema. Čutite bolečino. Zdi se vam, kot da nekaj nenehno izgubljate, kakor da se rana nikoli ne bo zacelila, in da bolečina nikoli ne bo minila.

Pogrešate to osebo, da bi se počutili cele. Pogrešate celo bolečino. Drobne izdaje, izigrana pričakovanja, žalitve. Občutek, da sta si še vedno blizu in da pripadata drug drugemu, kar ni res. Nista nič. Ne obstajata.

Pogrešate, da bi lahko bili to, kar ste bili. In zdaj morate biti nekdo drug, preživeti to pomanjkanje, preboleti to bolečino, se zbrati, povečati svojo samozavest in zaceliti svoje srce.

Čeprav se vam zdi, da nista bila nič, je čisto ok, nič ni narobe, če morate preboleti. Vse potrebuje svoj čas!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!