Pozabimo na Kickstarter, prihaja Conda!

V novembru k nam prihaja avstrijska platforma množičnega financiranja, Conda, ki bo podjetnikom pomagala, da najdejo investitorje za razvoj uspešnih in inovativnih idej. Condo zaenkrat poznajo že v Nemčiji in Švici, dosedaj pa so uspešno zaključili z množičnim investiranjem preko sto podjetij.

Kaj je Conda?

Conda je platforma množičnega sofinanciranja. Za uvrstitev na platformo mora podjetje pripraviti svoj poslovni načrt, to pomeni opraviti temeljite pogovore ter preglede poslovnih in finančnih načrtov. Vsak investitor ima možnost investiranja v podjetja, ki imajo objavljene kampanje na njihovi spletni strani. V kolikor je kampanja uspešno investirana, si lahko investitor obeta letno izplačilo ter pokrite stroške donacije ob izteku pogodbe. Podjetju pa se omogoči kapital za uspešen začetek oziroma rast.
Vabljeni so tako startupi kot tudi že starejša podjetja. Soustanovitelj Conde Daniel Horak pa mladim podjetnikom še svetuje, da naj bodo odprti podjetniki, ki so pripravljeni komunicirati z javnostjo o svojem produktu.
V Sloveniji bi naj platformo zagnali novembra, del slovenske ekipe pa je tudi Rok Starič, ki ga poznamo po uspešni Kickstarter kampanji z arašidovim maslom.

PREBERITE ŠE: Poligon – prvi kreativni center v Sloveniji

Najuspešnejša kampanja na Condi zaenkrat, je pijača Kaahee, pijača proti mačku, ki je narejena iz plodov kaktusa. Ta kampanja je svoj cilj presegla za 833 odstotkov. Do danes je ekipa prodala okoli milijon stekleničk pijače, prav tako pa jim je uspelo prodreti v trgovske verige Spar in Rewe v Avstriji.

Dodatne Informacije

Več informacij:
conda.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!