fbpx

Pozor: Ta barva oblačil lahko prinese nesrečo vašemu horoskopskemu znamenju!

Foto: envato

Barve, ki jih nosite, lahko privlačijo ali odbijajo določene energije. Morda je čas, da preverite, katerim barvam se je najbolje izogibati glede na vaše horoskopsko znamenje.

Vsak horoskopski znak ima svojo unikatno energijo, ki jo lahko okrepimo ali oslabimo z barvami, ki jih nosimo. Barve imajo namreč sposobnost vplivanja na naše razpoloženje, čustva in celo na našo srečo. Zato je pomembno, da poznamo, katerim barvam se je najbolje izogibati glede na naše horoskopsko znamenje.

Barve lahko stimulirajo ali pomirjajo, povečajo občutek sreče ali sprožijo občutek tesnobe.

Na podlagi astrologije ima vsak horoskopski znak svoje lastne značilnosti, potrebe in energije, ki jih lahko določene barve podprejo ali zatrejo.

Čeprav se morda zdi izbira oblačil preprosta odločitev, lahko zavestno izbiranje barv, ki se ujemajo z našo astrološko energijo, prinese številne koristi, kot so boljše počutje, večja produktivnost in splošna harmonija.

Katerim barvam se je najbolje izogibati glede na naše horoskopsko znamenje?

Oven (črna)

Ovni so znani po svoji strastni, energični in impulzivni naravi. Njihov vladajoči planet je Mars, ki simbolizira moč in agresijo. Ovni naj se izogibajo črni barvi, ki lahko zaduši njihovo naravno živahnost in optimizem. Namesto tega naj se odločijo za svetle in živahne barve, ki poudarjajo njihovo energijo.

Črna ni vaša barva, ovni. Foto: Khalidgarcia / Pexels

Bik (rdeča)

Biki so zemeljski znaki, ki jih vodi Venera, planet ljubezni in lepote. Njihova naravna težnja je k stabilnosti in udobju. Biki naj se izogibajo rdeči barvi, ki lahko povzroča nemir in vznemirjenje, kar ni v skladu z njihovo potrebo po miru in harmoniji. Raje izberite zelene in rjave odtenke, ki poudarjajo njihovo povezanost z naravo.

Dvojčka (oranžna)

Dvojčki so radovedni, komunikativni in prilagodljivi. Merkur, njihov vladajoči planet, jih spodbuja k mentalni aktivnosti in izražanju. Dvojčki naj se izogibajo oranžni barvi, ki lahko povzroča prekomerno stimulacijo in nemir. Namesto tega se osredotočite na modre in sive odtenke, ki spodbujajo umirjenost in jasno razmišljanje.

Rak (temno siva)

Raki so čustveni, intuitivni in skrbni. Vodni znak, ki ga vodi Luna, potrebuje varnost in stabilnost. Raki naj se izogibajo temno sivi barvi, ki lahko poveča občutke melanholije in nesigurnosti. Namesto tega izberite bele in svetlo modre odtenke, ki spodbujajo mir in notranjo harmonijo.

Lev (rjava)

Levi so samozavestni, ponosni in radi so v središču pozornosti. Sonce je njihov vladajoči planet, ki simbolizira vitalnost in energijo. Levi naj se izogibajo rjavi barvi, ki lahko zmanjša njihovo naravno karizmo in sijaj. Namesto tega izberite zlato in oranžno, ki poudarjata njihovo toplino in magnetizem.

Zvezde, kar dvema znakoma odsvetujejo rdečo barvo. Foto: Andre Furtado / Pexels

Devica (rdeča)

Device so analitične, praktične in pozorne na podrobnosti. Njihov vladajoči planet je Merkur, ki jih spodbuja k racionalnemu razmišljanju. Device naj se izogibajo rdeči barvi, ki lahko povzroča prekomerno stimulacijo in napetost. Namesto tega izberite zemeljske tone, kot so olivno zelena in rjava, ki spodbujajo stabilnost in osredotočenost.

Tehtnica (temno rjava)

Tehtnice so diplomatske, estetsko usmerjene in iščejo ravnovesje. Njihov vladajoči planet je Venera, ki simbolizira ljubezen in harmonijo. Tehtnice naj se izogibajo temno rjavi barvi, ki lahko prinese občutek teže in monotonosti. Namesto tega izberite pastelne in svetle barve, ki poudarjajo njihovo ljubezen do lepote in ravnovesja.

Škorpijon (svetlo rdeča)

Škorpijoni so intenzivni, strastni in skrivnostni. Njihov vladajoči planet je Pluton, ki simbolizira transformacijo in moč. Škorpijoni naj se izogibajo svetlo rdeči barvi, ki lahko povečuje njihovo naravno intenzivnost in prinaša nemir. Namesto tega izberite temno vijolično in črno, ki poudarjata njihovo globino in skrivnostnost.

Strelec (roza)

Strelci so optimistični, pustolovski in odprti. Njihov vladajoči planet je Jupiter, ki simbolizira rast in širitev. Strelci naj se izogibajo roza barvi, ki lahko deluje preveč nežno in neizraženo za njihov pustolovski duh. Namesto tega izberite modro in vijolično, ki poudarjata njihovo modrost in širino duha.

Je modra vaša barva ali … ? Foto: Andreevaleksandar / Pexels

Kozorog (svetlo modra)

Kozorogi so ambiciozni, disciplinirani in praktični. Njihov vladajoči planet je Saturn, ki simbolizira strukturo in odgovornost. Kozorogi naj se izogibajo svetlo modri barvi, ki lahko deluje preveč sproščeno in neambiciozno. Namesto tega izberite temno sive in črne odtenke, ki poudarjajo njihovo resnost in odločnost.

Vodnar (rjava)

Vodnarji so inovativni, neodvisni in humanitarni. Njihov vladajoči planet je Uran, ki simbolizira spremembo in revolucijo. Vodnarji naj se izogibajo rjavi barvi, ki lahko omejuje njihovo kreativnost in svobodnega duha. Namesto tega izberite električno modro in srebrno, ki poudarjata njihovo edinstvenost in futurističen duh.

Ribi (rumena)

Ribe so sanjave, intuitivne in sočutne. Njihov vladajoči planet je Neptun, ki simbolizira iluzijo in duhovnost. Ribe naj se izogibajo rumeni barvi, ki lahko deluje preveč stimulativno in vznemirjajoče za njihov občutljiv naravni ritem. Namesto tega izberite morske zelene in modre odtenke, ki poudarjajo njihovo povezanost z vodnim elementom in duhovnostjo.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.