Preden jo prevaraš, si preberi tole!

Zadnjič posodobljeno: :

"Najbolj verjame tisti, ki nikdar ne laže in najbolj zaupa tisti, ki nikdar ne vara." - Morales Baltasar

Razmišljaš o tem, da bi jo prevaral? Ali si se že odločil in samo iščeš nek sprejemljiv razlog, da to narediš? Razlog, da ne boš kriv ti, da bo ona.

Zakaj si sploh z njo, če si tako močno želiš nekoga drugega? Zakaj ne prekineš vajinega odnosa, pred greš z drugo žensko? Zakaj jo moraš izdati?

Če jo boš prevaral, ji boš zlomil srce na dva dela. Uničil boš vse, kar misli, da ve o življenju in ljubezni ter jo pustil v bolečini. Njeno srce se bo zdrobilo na tisoče koščkov. Ne boš je samo prizadel, zlomil jo boš. Pustil ji boš z globoko in grozljivo rano. Trajalo bo leta iskanja, da se bo počasi zacelila.

Ali to res želiš narediti? Ali je seks z nekom drugim res tako pomemben, da to počneš nekomu, ki naj bi ga imel rad?

Veš, ne boš zlomili le zaupanja, ki ga ima vate. Zlomili boš njeno zaupanje do vseh, ki jo bodo še kdaj imeli radi. Kajti, če jo lahko nekdo, ki ga ima tako močno rada kakor tebe, tako močno rani, kdo pravi, da je tudi druga oseba ne bo? Kako naj sploh še kdaj komu zaupa?

Ne bo spala. Ne bo jedla. Njene oči bodo prazne. Ne bo zmogla nasmeha, ne da bi se ob tem zlomila. Bolelo jo bo mesece. Vsako noč bo ležala budna. Pogledala bo prazen prostor zraven sebe in v mislih se ji bo odvijala tvoja izdaja. Vedela bo, da si z njo. V solzah bo zaspala.

Vse kar sta si delila, bo okuženo s spomini na to, kaj si ji pomenil, na to, kaj ji še vedno pomeniš ter na to, da ti ni bila dovolj.

A vseeno te ne bo sovražila zaradi tega, kar si ji storili. Namesto tega bo to krivdo pripisala sebi. Neskončno in obsesivno se bo spraševala, zakaj ti ni bila dovolj. Kaj je naredila narobe. Ob vsaki ženski, ki jo bo srečala se bo spraševala, ali je to ona, ali bi lahko storila kaj drugače, da bi rešila vajin odnos.

Spraševala se bo, zakaj je ne ljubiš, kakor ona ljubi tebe. Spraševala se bo, ali bi bilo kaj drugače, če bi ti namenila še več pozornosti, če bi te imela še bolj rada. Tiho bo jokala v trenutkih, ko bo ostala sama s svojimi mislimi in si želela, da bi bil ti še vedno tista oseba, za katero je ves čas mislila, da si.

Vse, kar si ji kdaj rekel, bo postalo nično. Vse obljube, vsi časi, ko si ji šepetal, da je lepa, neverjetna in čudovita – vsi ti spomini se bodo sesuli v prah. Ne bo jim več verjela, ker očitno tega nisi misli resno. Če bi, je ne bi varal.

Spraševala se bo, zakaj je ne ljubiš, kakor ona ljubi tebe.

Trajalo bo leta, da bo verjela, da nekdo govori resnico, ko ji reče, da je lepa, da je vznemirljiva, da jo ima rad. Ker ne boš uničili le razmerja, ki ga imaš z njo, uničil boš njeno lastno vrednost. Uničil boš njeno sposobnost ljubiti, njeno sposobnost zaupati, njeno sposobnost, da se odpre drugi osebi.

Ko nekoga ljubiš, postaneš zanj ranljiv. Spustiš ga preblizu, tako blizu, da mu daš svoje srce na dlani. Zaupaš mu, da te ne bo ranil. Daš mu moč, da te uniči, da ti iztrga srce in preprosto mu moraš zaupati, da te ima rad in da ne bo storil ničesar, kar bi te prizadelo.

Ko se oseba, s katero si dovoliš biti ranljiv, izda, si težko predstavljaš, da bi bil kdaj sploh še lahko tako ranljiv. In po izdaji se zapreš vase. Okoli sebe postaviš še več zidov, vrat in ključavnic, samo da onemogočiš drugim, da najdejo pot do tvojega srca.

To je zapuščina, ki ji jo boš pustil. To se bo zgodilo z njo.

Torej, zakaj jo sploh nameravaš varati? Kaj imaš, če boš izdal osebo, ki bi jo moral imeti rad? Če je ne ljubiš več, ali če je nikoli nisi, zakaj bi varal? Odidi. Zakaj bi ji povzročal bolečino, ko bo ugotovila, da nisi takšen, kot je mislila, da si?

Naredi kar je prav in se sooči z resničnostjo razhoda, če ti ne pomeni nič več, če je nimaš več rad. Če misliš, da lahko ostaneš z njo in se zabavaš z drugimi ženskami, se vprašaj, kako bi se počutil, če bi vedel, da te ona vara. Postavi se na njeno mesto.

Se zavedaš, da večno ne boš mogel lagati in skrivati te varajoče skrivnosti, ne glede na to, kako malo verjetno se ti zdi, da te bo ujela pri tem?

Ko bo minilo nekaj tednov in boš videl v njenih očeh, kako te ima rada, koliko ji pomeniš, kako ponosna je nate, kako te pogreša, ko si tako zaposlen in odsoten od doma … se ti bo krivda zagrizla v misli. Sanjal boš, da je spregledala tvojo prevaro. Zbudili se boš ves prepoten in si želel, da bi lahko vse izbrisal. Si to res želiš?

Če imaš srečo, da je ob tebi neverjetna ženska, ki te ljubi iz vsega srca in bi zate storila vse, zakaj bi vse skupaj zavrgel? Ali sploh razumeš, kako srečen si v resnici?

Če je res ne ljubiš, jo pusti. Zasluži si veliko več, kakor ji lahko daš. In če resnično misliš, da bi jo varal, je v resnici ne ljubiš – vsaj ne tako, kakor ona ljubi tebe.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!