fbpx

Najboljše veganske kuharice 2020: recepti za celovito rastlinsko prehrano

Kuharske knjige za vegane 2020

Veganstvo je kuharski trend, ki je trenutno v največjem razmahu v Evropi in tudi pri nas. Seveda pa je rastlinski način prehranjevanja več, kot le humus in falafel. Ne glede na to, ali ste vegan začetnik ali pa je to že vaš ustaljen način prehranjevanja, vas bodo spodaj izbrane najboljše veganske kuharice 2020 zagotovo navdušile.

Tako kot neveganska kuhinja, je tudi veganska hrana lahko zelo okusna. Čeprav je na prvi pogled videti, da veganska kuhinja bolj komplicirana, vam zagotavljamo, da boste ob mislih na zdrav obrok to vrsto hrane enostavno vzljubili. Zato smo izbrali veganske kuharice 2020, kuharske knjige za vegane, ki so primerne tako za vegane novince kot tiste, ki imate za sabo že desetletja rastlinskih receptov. Saj veste, učenje se nikoli ne neha.

Plants – Only Kitchen

Plants only Kitchen

Kuharica Plants – Only Kitchen ponuja eksplozijo okusov z več kot 70 veganskimi recepti. V pomoč vam bodo oznake, ki označujejo, ali so recepti z visoko vsebnostjo beljakovin, ali za pripravo potrebujete manj kot 15 minut, ali so brez glutena in ali se jih skuha v enem loncu. Brez napora, brez modnih sestavin – samo fantastična hrana iz rastlin. Gaz Oakley (@avantgardevegan) je s svojimi vznemirljivimi veganskimi jedmi zbral več kot milijon privržencev na družabnih omrežjih, ki poudarjajo, da rastlinska prehrana ne pomeni manko okus.

One Pot Vegan

One Pot Vegan

One Pot Vegan je odlična kuharska knjiga za vegane, vegetarijance, fleksibilce ali vse, ki si preprosto želijo več rastlin na krožniku. Uživajte v 80 hitrih, enostavnih in okusnih veganskih receptih, in pri tem uporabite le en lonec. V knjigi boste našli navdih za testenine, kari, solate, pomfrit, rezance in celo pudinge, in za to uporabili preproste sestavine – za največji okus z najmanj napora. Recepti so kreirani izpod rok ustvarjalcev So Vegan (@sovegan), ene vodilnih svetovnih platform za vegansko hrano z več kot 1,5 milijona privržencev. Recepte spremljajo popolne informacije o hranilni vrednosti ter nasveti za kuhanje in zamrzovanje.

Vegan Baking for Beginners

Vegan Baking For Beginners

Izboljšajte svoje pekovske sposobnosti s 75 enostavnimi in okusnimi veganskimi recepti s pomočjo knjige Vegan Baking for Beginners. Ne glede na to, ali ste izkušen vegan, ki išče nekaj impresivnih novih receptov za peko, ali želite preizkusiti jajčne in mlečne alternative, je ta kuharica primerna za vas. Veganska peka za začetnike ponuja na desetine sladkih in slanih dobrot, narejenih z rastlinskimi alternativami tradicionalnim pekovskim sestavinam, in preprostih navodil, ki jih lahko upošteva vsak. Obvladajte vegansko peko in navdušite svoje prijatelje z vsem, od kruha in peciva, do pite in kreme. Ti okusni recepti so preizkušeni in resnično priljubljeni. Z izčrpnimi oznakami receptov, nasveti za zamenjavo sestavin in še več, lahko pecivo enostavno prilagodite kakršni koli alergiji ali preferenci.

Žanina polnovredna rastlinska kuhinja

Žanina polnovredna rastlinska kuhinja

Kuharica Žanina polnovredna rastlinska kuhinja je plod večletnega dela Žane Hrastovšek, ki si je s pomočjo prehrane povrnila zdravje, izgubila odvečno telesno težo in si priborila novo priložnost za brezskrbno življenje polno energije. Kuharica je zbirka receptov v obliki priročnih kartic za kuhanje, ki pridejo skupaj z ročno izdelanim lesenim stojalom. To je kuharica, namenjena za kuhanje in ne za nabiranje prahu! Priročne kartice lahko tudi vzamete s seboj v trgovino, ali posodite prijatelju. Vsak recept vsebuje seznam in fotografijo sestavin, informativne hranilne vrednosti, nazorno opisane korake s fotografijami in fotografijo končne jedi.

Whole Food Vegan Baking

Whole Food Vegan Baking

Veganska peka ni bila še nikoli bolj zdrava in okusna. Kuharica Whole Food Vegan Baking ponuja recepte za klasične piškote, torte in pite iz zdravih sestavin in ohranja fantastičen okus. Večina veganske peke vključuje rafinirani sladkor in drugo predelano hrano, recepti v Whole Food Vegan Baking pa so narejeni samo iz naravnih, polnovrednih sestavin rastlinskega izvora. Tako ste lahko prijazni do svojega telesa, medtem ko se še vedno prepustite dekadenci.

The Vegan Cookbook for Athletes

The Vegan Cookbook for Athletes

Biti športnik pomeni vedno stremeti k izboljšanju zmogljivosti. In jesti vegansko je odličen način za izgradnjo vzdržljivosti ter moči ob hkratnem izboljšanju splošnega zdravja. Veganska kuharska knjiga za športnike The Vegan Cookbook for Athletes vsebuje 101 recept in 3 načrte obrokov. Pokazala vam bo, kako učinkovita je kombinacija vašega treninga z rastlinskimi viri makrohranil. Ne glede na to, ali ste zavzeti vegan ali šele začenjate z vegansko prehrano, si lahko ustvarite prilagojen načrt prehrane za vaše športne potrebe – od splošnega treninga do Ironmana. Knjiga vas bo podučila, kako uravnotežiti ogljikove hidrate, maščobe in beljakovine in odstraniti olja pri kuhanju ter hkrati doseči športni uspeh.

The Hairy Bikers Veggie Feasts

The hairy bikers veggie feast

V tej popolnoma novi zbirki enostavnih, a nasitnih brezmesnih jedi sta Si in Dave zbrala preizkušene, najbolj okusne recepte z najbolj enostavno pripravo. Si in Dave sta prepotovala svet, da bi odkrila najboljše recepte brez mesa. Od vrhunskih veganskih karijev do popolne peke, ki zadovolji množice, nasitnih juh, testenin in pit do zelenjavnih burgerjev in bruncha, The Hairy Bikers Veggie Feasts nudi užitke brez mesa, ki jih boste pripravljali vedno znova.

Vegan(ish)

Veganish

Jack Monroe, avtorica kuharske knjige Vegan(ish) je z željo, da bi vsak od nas v prehrano vpeljal več rastlinskih obrokov – ne le zaradi nižjega računa za prehrano, pač pa tudi vpliva na okolje – zbrala sto preprostih in cenovno ugodnih receptov za zavzete vegane ali vse, ki želijo poskusiti vegansko kuhanje. Ta čudovita knjiga, polna inovativnih, enostavnih in 100-odstotno veganskih jedi, vam bo zagotovo všeč – ne glede na to, ali želite narediti korak naprej in biti nekoliko prijaznejši do planeta, ali potrebujete ideje za kuhanje za veganskega prijatelja oziroma preprosto želite v vsakdanje kuhanje vnesete nekaj več rastlinske moči.

Vegan One-Pot Wonders

Vegan One-Pot Wonders

Kuhanje samo v enem loncu ali ponvi ni samo učinkovitejše, ampak tudi cenejše in pomeni manj čiščenja. In to nam je všeč! Ne glede na to, ali iščete hitro večerjo po koncu dela, s katero boste nahranili družino, ali kaj luksuznega, a enostavnega za pogostitev s prijatelji, je Vegan One-Pot Wonders prava knjiga za vas. Najljubši način kuhanja avtorice Jessice Prescott je metanje sestavin v lonec ali pekač, štedilnik pa nato do konca opravi delo. Njeni veganski recepti so živahni in raznoliki, s poudarkom na lahkosti, dostopnosti in seveda okusu.

Nakup knjige brez DDV-ja na Amazon Business

Knjige, predstavljene v tem zapisu, lahko na Amazon.de kupite brez davka na dodano vrednost, če se na Amazonu registrirate kot poslovni uporabnik in ste v Sloveniji davčni zavezanec za DDV.
REGISTRACIJA ZA POSLOVNE UPORABNIKE

Dodatne Informacije

Članek lahko vsebuje partnerske povezave!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.