fbpx

Premiera filma o življenju amazonskih indijancev: Eskawata Kayawai – The Spirit of Transformation

Foto: eskawatafilm.com

Patrick Belem, brazilski novinar in glasbenik, bo v sklopu evropske predstavitvene turneje dokumentarnega filma Eskawata Kayawai - The Spirit of Transformation, slovenski javnosti premierno predstavil dokumentarec o življenju in tradiciji plemena Huni Kuin. Film bodo predvajali 11. avgusta v Mariboru in 13. avgusta v Ljubljani.

Pleme Huni Kuin živi globoko v amazonskem pragozdu od koder širijo zgodbo o svoji kulturni dediščini, spiritualnosti ter transformaciji, ki so jo doživeli kot skupnost. Pleme Huni Kuin, »Pravi ljudje«, se vrnejo na svoja divja in vesela pota po generacijah kolonizacije in izgube.

Vodja Ninawa Pai da Mata in drugi člani njegove skupnosti nas popeljejo skozi kakofonija gozda, zdravilo »nixipae« (ayahuasca), lepoto vsakdanjega življenja in kaj je potrebno za ponovno odkrivanje korenin tega, kdo so. Ta močna vrnitev domov je zgled za svet, dokaz, da je mogoče, da lahko vsi naredimo potrebne spremembe, da ponovno zaživimo v harmoniji.

Film si lahko ogledate 11. avgusta ob 19. uri v Vetrinjskem dvoru v Mariboru in 13. avgusta ob 19. uri na Višji vibraciji v Ljubljani.

Po ogledu filma bo sledilo pogovorno srečanje z avtorjem filma Patrickom Belem, glasbeni performance s kitaro in flavto, prikaz orodij za izvajanje svetih obredov s tradicionalno medicino in razstava fotografij, ki pričajo o življenju tega plemena. Za ogled filma se zbirajo prostovoljni prispevki. Minimalna priporočena vrednost prispevka je 5 €, lahko pa seveda prispevate več, če tako čutite oziroma v skladu z možnostmi.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!