fbpx

6 tipov krtač za lase: kako vedeti, katero krtačo izbrati?

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Med obilico pripomočkov za urejanje las se je včasih težko odločiti, kateri bi bil pravi za nas. In ker brez počesane pričeske pač ne moremo, smo za vas pripravili seznam 6 različnih krtač za lase in se pozanimali, kateremu tipu las bi vsaka od njih najbolj ustrezala.

1. Velika krtača ploščate oblike

Krtača, ki jo boste prepoznali po velikosti in ploščati obliki, velja za najbolj univerzalno. Z njo najverjetneje ne boste zgrešili ne glede na vaš tip las, najbolj primerna pa je za lase, ki dodatnega volumna ne potrebujejo. To so največkrat dolgi lasje, ki so lahko tako ravni kot tudi skodrani.

Velika ploščata krtača in krtača z naravnimi ščetinami Foto: Kampus Production / Pexels

2. Krtača z naravnimi ščetinami

Krtača z naravnimi ščetinami se uvršča med zelo kvalitetne krtače, najbolj pa je primerna za tiste, ki se soočate s tenkimi in krhkimi lasmi. Uporaba “navadnih” krtač lahko take lase namreč zelo hitro poškoduje.
Zaradi kvalitete morate pri izbiri upoštevati tudi, da je krtača z naravnimi ščetinami nekoliko dražja od ostalih pripomočkov za lase.

3. Krtača okrogle oblike

Krtačo okrogle oblike boste takoj prepoznali, primerna pa je predvsem za tiste, ki svoje pričeske radi oblikujete na različne načine. Z njo lahko tudi optično povečate volumen svojih las- velja namreč za tip krtače, ki ga boste uporabili ob tehniki blow-dry.
Na trgu lahko najdete več vrst okroglih krtač, med drugim take, ki bodo vaše lase zaščitile pred toploto. Le-te so najbolj priporočljive, če krtačo uporabljate skupaj s sušilnikom za lase, prepoznali pa jih boste po posebni teflonski ali keramični prevleki.

Okrogla krtača in glavnik Foto: Nataliya Vaitkevich / Pexels

4. Glavnik

Glavnik velja za najbolj uporabnega, ko se borite z neukrotljivimi vozli. Priporočamo ga predvsem kodrolaskam, ki pa ga bodo včasih morale uporabiti v kombinaciji s ploščato krtačo, s katero se bodo najhujših vozlov lotile takoj po umivanju.

5. Ozka krtača

Ozka krtača se od univerzalne ploščate krtače razlikuje po svoji ozki obliki, primerna pa je za ustvarjanje volumna na specifičnih predelih las. Najbolj vam bo prišla prav, če si želite ustvarjanja posebnih pričesk pa tudi v tistih dneh, ko se zbudite z zaležanimi deli lasišča.
Predlagamo, da lase razdelite na pramene, ki jih nato vsakega posebej začnete krtačiti.

6. Ionska krtača

Ionska krtača velja za najboljšo rešitev, ko se spopadate z naelektrenimi lasmi in lasmi brez sijaja. Ionska tehnologija bo zmanjšala statičnost med vašimi lasmi in tako poskrbela, da bo vaša pričeska urejena tudi v tistih dneh, ko vas lasje nočejo in nočejo ubogati.
Tako kot krtača z naravnimi ščetinami se tudi ionska krtača uvršča med nekoliko dražje pripomočke za lase.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!