Prenosna vetrna turbina za polnjenje pametnega telefona v naravi

Prenosna vetrna turbina za polnjenje telefona Micro Wind Turbine

Se radi odpravljate v naravo, v kotičke, kjer GSM-signali ne lovijo in ni ne duha ne sluha o električnih vtičnicah, kjer bi lahko polnili pametni telefon? Elektronske naprave imajo pomembno vlogo v naših življenjih, tudi ko smo v naravi, kamor se od njih načeloma za kratko umikamo. Morda telefona tam ne uporabljate za branje e-pošte, brskanje po spletu ali opravljanje klicev, zato pa ga potrebujete kot fotoaparat, svetilko, zemljevid ali predvajalnik glasbe. Takrat boste veseli, da imate s seboj mini vetrno turbino Micro Wind Turbine, s katero lahko napolnite svojo prenosno napravo še tako daleč stran od civilizacije.

Danes ne gremo nikamor brez pametnega telefona, niti na izlet v naravo, kamor se umikamo od ponorelega sveta, kajti telefoni so postali mnogo več kot le telefoni. Takrat prevzame drugo vlogo, saj ga primarno ne uporabljamo za opravljanje klicev, brskanje po spletu in branje elektronske pošte, pač pa kot svetilko, radio, predvajalnik glasbe, fotoaparat, kompas

Težava se pojavi, ko vaš izlet traja dlje, torej več kot en dan. Seveda lahko s seboj prenašate potovalni polnilec (t. i. polnilec power bank), a tudi temu prej ali slej pojame sapa. Za polnjenje z mini vetrno turbino Micro Wind Turbine pa je sapica vse, kar potrebujete. Nekaj vetra je namreč dovolj, da z inovativno naprava prek USB-priključka nahranite lačno baterijo telefona.

PREBERITE ŠE: Superge, ki se zavežejo same – DIY Lego naprava za zavezovanje

Vertikalno osna vetrna turbina je teleskopsko zasnovana in lahka, zato jo zlahka vzamete na pot. Tudi sama ima baterijo, ki se napaja, ko na turbino ni prisesan telefon ali tablica, in vas reši, ko vlada brezvetrje. Škoda, ker je Micro Wind Turbine za zdaj zgolj prototip.

Galerija – Micro Wind Turbine:

Dodatne Informacije

Več informacij:
nilsferber.de

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!