Prenosni polnilniki baterij: za brezskrben dopust

Ena od bolj travmatičnih izkušenj sodobnega človeka je, da njenemu oz. njegovemu telefonu zmanjka baterije, polnilnika pa nima kam vklopiti. Saj se vam je že pripetilo, kajne? Skratka, pritisk nam naraste, lasje se naježijo in cilj (p)ostane samo eden. Pa niso samo telefoni tisti, ki nam jo s prazno baterijo zagodejo. Tablice, prenosni računalniki ipd. spadajo v isti koš. Ampak kot za vsak problem tudi za tega obstajajo rešitve. Imenujejo se prenosni polnilniki baterij. V prispevku boste dobili dovolj koristnih informacij, ki vam bodo pomagale pri odločitvi za nakup.

Polnilne baterije imamo v različnih oblikah, zmogljivostih in velikostih. Katero boste izbrali zase, je seveda odvisno od vaših potreb. Morda potrebujete samo toliko napajanja, da se rdeča številka 1 % na telefonu na hitro spremeni v 20 %, lahko pa, da želite dovolj zmogljivosti za celo družino, s katero se čez vikend odpravljate v hribe. Polnilniki se razlikujejo po energetski učinkovitosti, ki se v povprečju giblje med 60 % in 70 %, a pri tisitih najboljših dosega tudi 90 %. Zmogljivost je torej ena od lastnosti, ki jo iščete. Druga je hitrost polnjenja, ki je odvisna predvsem od vhodov oz. izhodov. USB-C in Quick Charge 4.0 sta trenutno standard za najhitrejše polnjenje, in če vam je to pomembno, bodite pri nakupu pozorni na to. Po navadi boste morali s seboj imeti mikro USB kabel za polnjenje polnilne postaje, čeprav se zdaj na trgu pojavljajo že tiste z vtičnico AC/DC. Tiste najnaprednejše pa imajo vgrajene kar solarne panele in vse, kar boste potrebovali, je nekaj dnevne svetlobe.

Kaj pa oblika in velikost? Seveda sta pomembni. Konec koncev bi vsi najraje nosili najmočnejšo elektrarno na svetu kar v svojih žepih, ki bi tehtala manj od škatlice vžigalic, kajne? No, za zdaj so to pobožne želje, a na trgu vseeno lahko izbirate med manjšimi, večjimi, težjimi ali lažjimi. Skoraj vse polnilne postaje imajo opozorilne LED-lučke za prikaz preostanka energije na napravi. No, tiste malo dražje imajo LCD-zaslone, s katerih prebirate potrebne informacije.

Preostale lastnosti

Katere so še značilnosti, na katere sprva nismo pozorni, a se lahko izkažejo za precej pomembne? Prva je brez dvoma polnjenje passthrough . To pomeni, da se tako telefon (ali druga naprava) kot polnilna postaja polnita hkrati. Naslednja lastnost, ki bi nam utegnila priti prav, je auto-on in auto-off. Ta omogoča samodejni začetek polnjenja ob priklopu brez kakršnekoli uporabe tipk ali gumbov. Preverite le, ali ima tudi vaš telefon to funkcijo.

Ko se torej odločate za nakup, bodite najbolj pozorni na vhodno in izhodno moč polnilne postaje. Vhodna moč pomeni, kako hitro se bo polnilec ponovno napolnil, izhodna pa, kako hitro bo napolnjena naprava, ki jo želite polniti. Ne spreglejte niti, kakšne vhode (USB itd.) nudi izbrana postaja. Ostale funkcije pa so lahko izberete tudi malo po svojem občutku.

Zdaj pa si poglejmo nabor teh polnilnikov.

1. Zendure A2

Zendure A2
Zendure A2

Sicer nima LCD-zaslona, USB-C in lightning vhoda, niti ne funkcije Quick Charge 3.0. Zakaj ga potem sploh omenjamo? Ker je izjemno priročen, kompakten in hiter. Pa še dobro je videti. S svojimi 6700 mAh in enim USB-vhodom in polnjenje passthrough vaš mora prepričati. Če ne z drugim, pa s ceno.

Cena: 32 evrov
NAKUP

2. Anker PowerCore 10000

Anker10000
Anker10000

PowerCore se ponaša z vgrajeno baterijo z 10.000 mAh. Mobilni telefon boste lahko napolnili do trikrat. Podpira izjemno hitro polnjenje s tehnologijami PowerIQ in VoltageBoost z 2,4 A. Vaše naprave bodo varne, saj ima tudi zaščito pred kratkimi stiki in prenapetostjo.

Cena: 25 evrov
NAKUP

3. RavPower PowerStation Series 20100

RavPower Powerstation Series 20100
RavPower PowerStation Series 20100

Malo večji od predhodnikov in zato tudi malo manj priročen. Ima 20.100 mAh moči in napajanje poteka izjemno hitro. Brez LCD-zaslona.

Cena: 115 evrov
NAKUP

4. CHJGD UltraCompact

CHJGD UltraCompact
CHJGD UltraCompact

Prava žepna polnilna postaja. Tehta samo 181 g in meri slabih 10 x 6 cm. Na svetu trenutno ni manjšega polnilnika z 10.000 mAh. Pa tudi lepšega ne.

Cena: 23 evrov
NAKUP

Zendure A3

Zendure A3
Zendure A3

Korak naprej v primerjavi z Zendure A2. Zmore 10000 mAh ter ima en USB-vhod več. Sicer pa ostaja v družini žepnih prenosnih polnilnikov.

Cena: 38 evrov
NAKUP

6. DXPower Armor DX0001

DXPower Armor DX0001
DXPower Armor DX0001

Precej bolj ‘vojaškega’ videza od ostalih, kar pomeni, da je tudi bolj odporen na udarce, prah, vodo in ostale zunanje dejavnike. S svojimi 10.000 mAh bo zadostoval za kakšno kampiranje v divjini.

Cena: 27 evrov
NAKUP

7. Flux Card

Flux Card
Flux Card

Odlična 4000 mAh polnilna postaja, zdaj z dvema USB-vhodoma in 4 LED-lučkami.

Cena: 28 evrov
NAKUP

8. CHJGD Magnus Opus

CHJGD Magnus Opus
CHJGD Magnus Opus

Ogromno moči (21.000 mAh), LCD-zaslon, izjemnega videza, Quick Charge 3.0 – to dobite s CHJGD Magnus Opus. Po zelo ugodni ceni.

Cena: 34 evrov
NAKUP

9. Anker PowerCore 20000

Anker PowerCore 20000
Anker PowerCore 20000

PowerCore ima vgrajenih 20.000 mAh in je sposoben napolniti 80 % baterije pametnega telefona v roku 35 minut.

Cena: 41 evrov
NAKUP

10. Zendure A8 QC

Zendure A8 QC
Zendure A8 QC

S 26.800 mAh moči, LCD-zaslonom,  funkcijo passthrough in ostalimi vrhunskimi lastnostmi bo Zendure A8 zagotovo zadovoljil zahtevnejšega uporabnika.

Cena: 74 evrov
NAKUP

11. RavPower Ace 22.000 mAh

RavPower Ace 22000 mAh
RavPower Ace 22.000 mAh

Za takšno zverino precej cenovno ugoden. 22.000 mAh in podpira  polnjenje passthrough. Ni sicer hiter, kot bi bil s Quick Charge 3.0, a zagotovo med hitrejšimi polnilniki.

Cena: 31 evrov
NAKUP

12. Iceworks Portable

Iceworks Portable
Iceworks Portable

Polnilnik, primeren za telefone Android  in iPhone zadnjih generacij, ki bo s svojimi 5000 mAh in samo 90 grami teže razveselil vsakega lastnika.

Cena: 23 evrov

13. Anker PowerCore+ 20100 USB-C

Anker PowerCore+ 20100 USB-C
Anker PowerCore+ 20100 USB-C

Ta polnilnik je kompatibilen z napravami USB-C in premore 20.100 mAh moči. Napolni se v 10 urah z 2-amperskim polnilcem ali v 20 urah z običajnim telefonskim polnilnikom.

Cena: 52 evrov
NAKUP

14. Dodocool

Dodocool
Dodocool

Primernejši za uporabnike iPhonov. Deluje sicer tudi z Androidi, a nekoliko počasneje. Ima 5000 mAh moči in pride z MFI-certificiranim lightning kablom.

Cena: 20 evrov
NAKUP

PREBERITE ŠE: POWER PRACTICAL PROTO 12 – FORMULA 1 MED PRENOSNIMI POLNILCI

Dodatne Informacije

Več informacij:
pcadvisor.co.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
DJI Mini 2 je najmanjši dron, ki ponudi vse!