fbpx

Prenovljena Ford Fiesta: ʺzlobno zelenaʺ ji paše

Ford Fiesta; Foto: fiesta.fordpresskits.com

Pri Fordu ne stojijo križem rok, saj pridno skrbijo, da so njihovi avtomobili vedno sveži. Na vrsto je prišla prenova priljubljene Ford Fieste, ki se je dotaknila tudi različice ST. Spremembe so diskretne, a dovolj velike, da je Fiesta še vedno ʺinʺ.

S prenovljeno Ford Fiesto so postale luči v tehnologiji LED del serijske opreme. Bolje opremljeni nivoji pa za doplačilo ponujajo matrične LED žaromete, ki so novost pri Fiesti. Prednji in zadnji žarometi so dobili opazno črno obrobo, ki bo nove Fieste še dodatno ločila od prehodnic. Skupno s predhodnicami pa ostaja ʺpersonaliziranaʺ prednja maska, ki se razlikuje glede na nivo izbrane opreme.

Dobrodošla novost je tako imenovana ʺzlobno zelenaʺ barva in paket opreme Vignale, ki bo dodatno popestril obstoječe nivoje opreme prenovljene Fieste. Ford ne bo prenehal z izdelovanjem 3-vratne različice Fieste, kar je presenetljivo, saj so se za nasprotni korak odločili pri praktično vseh njenih neposrednih konkurentih. V notranjosti dominirajo prilagodljivi 12,3-palčni digitalni merilniki, ki po novem s pomočjo kamere nadzorujejo vožnjo in opozarjajo na morebitno napačno smer vožnje.

Ford Fiesta; Foto: fiesta.fordpresskits.com

Športna različica Ford Fiesta ST ima dodanih 10% navora (320 Nm), ter poskočnih 200 konjskih moči. Najbolje se ji poda že omenjena zlobno zelena barva, v njeni notranjosti pa nas bodo razvajali športni sedeži z boljšim bočnim oprijemom in integriranimi vzglavniki. ʺObičajneʺ različice Fiest bodo ponujale 1,0-litrski bencinski EcoBoost motor, ki razvije od 100 pa vse do 155 konjskih moči, pri čemer so močnejše različice na voljo s tehnologijo blagega hibrida. Prenovljena Ford Fiesta bo na voljo v začetku prihodnjega leta.

Dodatne Informacije

ford.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!