fbpx

Prenovljeni Kia EV6: nujne malenkosti za prihodnost, ki danes postane sedanjost

Facelift Kia EV6

Kia EV6
Foto: Kia

Prenova modela Kia EV6 za leto 2024 prinaša svež zagon v segment električnih vozil, ki postaja vse bolj konkurenčen. Po uspešni prodaji več kot 210.000 enot od začetka proizvodnje leta 2021 je Kia pripravila niz izboljšav, s katerimi želi svoj model ohraniti v samem vrhu ponudbe.

Zunanjost Kia EV6 ostaja prepoznavna, vendar z novimi, bolj kotnimi žarometi, ki spominjajo na večji model EV9, ter osveženim dizajnom odbijačev. Čeprav profil vozila ostaja nespremenjen, so na voljo nova 19- in 20-palčna (48 cm in 51 cm) platišča, ki dodajo svež pridih. Znotraj se ponaša z novo trokrako volansko obročem in prenovljenim okvirjem dvojnega zaslona. Med novostmi izstopa sistem za avtentikacijo s prstnim odtisom, 12-palčni (30,5 cm) zaslon za projekcijo na vetrobransko steklo (HUD) in digitalno vzvratno ogledalo, medtem ko je klavirski lak na sredinski konzoli s prenovo izginil.

Izboljšave, ki jih ne vidimo

Nove zračne blazine na straneh zadnjih sedežev in debelejši B-stebrički pripomorejo k večji togosti karoserije. Prav tako so bili elektromotorji dodatno izolirani za tišje delovanje, izboljšani so bili tudi blažilniki za bolj udobno vožnjo. Nadgradnje programske opreme sedaj omogočajo posodobitve preko omrežja tudi za druge sisteme vozila, poleg navigacije. Standard sta tudi brezžični povezavi Android Auto in Apple CarPlay.

Foto: Kia

Večji doseg in hitrejše polnjenje

Kia EV6 se poslavlja od stare baterije s kapaciteto 77,4 kilovatnih ur in uvaja večji paket baterij s 84 kilovatnimi urami, ki omogoča polnjenje od 10 do 80 odstotkov v samo 18 minutah pri moči 350 kilovatov. Različica EV6 Long Range z zadnjim pogonom sedaj doseže doseg 494 km (307 milj), kar je izboljšava v primerjavi s prejšnjimi 475 km (295 miljami).

Prenovljeni Kia EV6 bo v domačem trgu na voljo že naslednji mesec, s prodajo v drugih trgih, ki se bodo zvrstili kmalu zatem. Prihod vrhunskega modela GT ni več daleč.

S posodobitvijo modela Kia EV6 ni samo osvežila svojega videza, temveč je izboljšala tudi tehnične zmožnosti, udobje in varnost vozila. Ali bo s temi spremembami EV6 ostal med favoriti v razredu električnih vozil, pa bo pokazal čas.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.