fbpx

4 napake pri negi kože, zaradi katerih vaš obraz izgleda starejši kot v resnici je

Foto: envato

V svetu kozmetike in lepotnih rutin so mnenja o tem, kaj je najboljše za našo kožo, pogosto deljena. Medtem ko vsakodnevno odkrivamo nove produkte in tehnike, ki obljubljajo sijočo in zdravo kožo, se včasih ne zavedamo, da lahko nekatere naše navade, ki se zdijo koristne, pravzaprav škodujejo naši koži. V prispevku vam s pomočjo strokovnjakov razkrivamo 4 pogoste negovalne navade, ki so lahko veliko bolj škodljivi kot koristni za zdravje in lepoto vaše kože.

Napake pri negi kože.V prizadevanju za popolno kožo je ključnega pomena, da prepoznamo in prilagodimo negovalne navade, ki lahko dejansko škodujejo naši koži. Z izogibanjem zgornjim štirim napakam in sledenjem preverjenim nasvetom strokovnjakov boste lahko svoji koži zagotovili najboljše možne pogoje za sijaj in zdravje. Ne pozabite, da je vsaka koža edinstvena, zato je pomembno, da poslušate svoje telo in po potrebi prilagodite svojo negovalno rutino. S pravilno nego in malo pozornosti lahko vsakdo doseže zavidljivo lepo kožo obraza.

1. Prekomerna uporaba pilingov

Pilingi so ključni za odstranjevanje odmrlih kožnih celic in spodbujanje obnove kože, a prekomerna uporaba lahko povzroči več škode kot koristi. Agresivno luščenje kože lahko namreč poruši naravno zaščitno bariero kože, kar vodi do povečane občutljivosti, suhosti in celo vnetij. Dermatologi priporočajo, da se omejite na blage pilinge, ki jih uporabljate enkrat ali dvakrat na teden, odvisno od tipa vaše kože. Tako boste koži omogočili, da si opomore in ohrani svoje naravno ravnovesje.

Napake pri negi kože, ki se jih morate izogibat. Foto: Shiny/Pexels

2. Zanemarjanje zaščite pred soncem

Eden izmed največjih grehov v negi kože je zagotovo zanemarjanje zaščite pred soncem. UV-žarki so glavni vzrok za prezgodnje staranje kože, pojav gub, neenakomerno pigmentacijo in v najslabšem primeru kožnega raka. Vsakodnevna uporaba zaščitnega faktorja, ne glede na vreme ali letni čas, je ključnega pomena za zaščito kože pred škodljivimi vplivi sončnih žarkov. Pri izbiri zaščite pred soncem poiščite izdelke, ki nudijo širokospektralno zaščito in imajo SPF 30 ali več.

3. Nezadostna hidracija

Pogosto pozabljamo, da je za zdravo kožo pomembna ne le zunanja, ampak tudi notranja hidracija. Nezadostno uživanje vode lahko vodi do suhe, puste in utrujene kože. Voda je ključna za prenos hranil do kožnih celic in odstranjevanje toksinov, zato je pomembno, da vsak dan zaužijete priporočeno količino vode. Poleg tega lahko za dodatno hidracijo kože poskrbite s hrano, bogato z vodo, kot so kumare, melone in zelena.

Foto: Alena/Pexels

4. Preskočitev dvojnega čiščenja

Dvojno čiščenje je postopek, ki najprej vključuje uporabo oljnega čistila za odstranjevanje ličil, sončne kreme in sebuma, nato pa sledi uporaba nežnega čistila na vodni osnovi za odstranjevanje preostale umazanije in nečistoč. Ta metoda zagotavlja temeljito čiščenje kože, ki je še posebej pomembno v urbanem okolju, kjer je koža vsakodnevno izpostavljena onesnaženju. Preskakovanje dvojnega čiščenja lahko vodi do zamašitve por, izbruhov aken in kože brez sijaja.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.