fbpx

Projekt Lego X – ko se plastične Lego kocke spremenijo v digitalne

Lego kocke

Lego kocke so že davno prerasle pojem igrače in projekt Lego X londonskega studia Gravity je nov dokaz, da lahko služijo za precej več kot ''le'' za to, da pametno zamotijo otroke. Razvili so namreč strojno opremo, ki omogoča računalniku, da sledi poziciji posameznih kock in tako simultano ustvarja digitalno kopijo fizičnega modela.

Lego X studia Gravity odpira nove dimenzije Lego kock, ki sežejo vse tja do inženirskih vod in 3D tiska. Računalniku namreč dajejo sposobnost skeniranja dogajanja v resničnem svetu in preris kock v digitalni svet. Kjer pa se paleta opcij še ne zaključi, saj program ponuja tudi, da formacijo shranite v formatu, ki je berljiv za 3D tiskalnike in natisnete kopijo fizičnega modela v kakršnikoli velikosti.

PREBERITE ŠE: Lego: 15 najdražjih Lego setov

Studio Gravity je sicer projekt sestavil na lastno pest, nadeja pa si, da bodo v prihodnosti z Legom sodelovali tudi uradno. Do tedaj pa postanite Mojster graditelj! Če še niste.

Preverite, kako zadeva deluje v praksi

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.