fbpx

Projekt ”Safe stay in Croatia” za varne počitnice na Hrvaškem

Hrvaška je bila lani zaradi dobrih epidemioloških razmer prepoznana kot varna destinacija, in to želi ostati tudi v letu 2021. Poleg na trgu že znane oznake Svetovnega sveta za potovanja in turizem (WTTC) Safe Travels, je sedaj zasnovana tudi nacionalna oznaka z nazivom Safe stay in Croatia, ki je pomembna v etabliranju Hrvaške kot varne in zaželene destinacije.

Hrvaška ministrica turizma in športa Nikolina Brnjac in direktor Hrvaške turistične skupnosti Kristjan Staničić sta predstavila projekt Safe stay in Croatia, spletno platformo, prek katere vsi zainteresirani deležniki v turizmu lahko najdejo informacije o tem, kaj Safe stay in Croatia predstavlja, kako lahko prevzamejo varnostne oznake in sporočijo svoja mnenja.

”Med pripravami na aktualno turistično sezono, v kateri nas žal pandemija še vedno spremlja, smo varnost in zdravje našega prebivalstva in naših gostov postavili na prvo mesto. Gre za projekt, v katerem so Ministrstvu turizma in športa podporo podala vodilna turistična in strokovna združenja zbrana v „Svetu za okrevanje in razvoj turizma, realizacijo turističnega leta 2021 ter izboljšanje turistične ponudbe“. S predpisanimi protokoli smo zajeli več kot 200.000 gostincev in ponudnikov storitev“ je poudarila Brnjac ter dodala, da jim je bilo izjemno pomembno zagotoviti, da bo nacionalna oznaka dostopna vsem deležnikom v turizmu in verigi potovanj, kar jim je tudi uspelo.


Za promocijsko kampanjo je zadolžena Hrvaška turistična skupnost. „Poleg promocijskega dela, ki se nanaša na pozicioniranje Hrvaške kot dobro pripravljene in varne turistične destinacije, ima omenjena kampanja tudi izobraževalni karakter, saj želimo svoje goste seznaniti s protokoli in epidemiološkimi ukrepi, ki se izvajajo na vseh nivojih turistične dejavnosti, vse z željo, da se omogoči varno in prijetno bivanje v naši zemlji“, je izjavil Staničić.


Preko spletne strani safestayincroatia.hr bomo lahko poiskali vse deležnike turističnega sektorja, ki nosijo oznako Safe stay in Croatia, in tam prav tako našli vse relevantne informacije o zdravstvenih in varnostnih protokolih v sedmih osnovnih kategorijah, kot tudi informacije, kako ukrepati v primeru suma na COVID-19.

REZERVIRAJ POČITNICE – SAFE STAY IN CROATIA

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!