fbpx

Prostori, ki povzročajo vrtoglavico in se poigravajo s čuti

Peter Kogler in njegovi psihedelični vzorci

Tako kot ljubljanski Muzej iluzij se tudi prostori bruseljske umetnostne galerije ING Art Center in fundacije ERES-Stiftung v Münchnu pošteno poigrajo s človeško percepcijo. Za to je poskrbel Peter Kogler, svetovno znani avstrijski umetnik, ki vas s svojimi monokromatičnimi grafikami prisilil, da podvomite v svoje čute.

Da v prostorih umetnostne galerije ING Art Center v Bruslju in prostorih münchenske fundacije ERES-Stiftung začnemo dvomiti v lastne čute, je poskrbel umetnik Peter Kogler, ki je stene tamkajšnjih razstavnih prostorov, hodnike in druge prostore odel v psihedelične vzorce, zaradi katerih ti delujejo popačeno in se spretno poigravajo s človekovo percepcijo.

PREBERITE ŠE: Ljubljana bogatejša za Muzej iluzij

Prostor, kjer človek podvomi v svoje čute.
Prostor, kjer človek podvomi v svoje čute.

Prosluli avstrijski imetnik, ki deluje že več kot 30 let in se je maja 2016 oglasil tudi v Sloveniji, se je na mednarodni sceni uveljavil v poznih sedemdesetih. V svojih delih prepleta arhitekturo, prostor in nove medije. Od leta 1984 kot edino orodje za ustvarjanje uporablja računalnik. ”Z mutiranjem preprostih elementov iz dostopnih računalniških programov je razvil lastno, labirintu podobno strukturo, ki ponazarja po eni strani notranji organski svet in po drugi zunanji, urbani svet človeka,” je nekoč o delih Koglerja zapisal znani kurator Edelbert Köb.

Peter Kogler – poigravanje s človeško percepcijo:

Dodatne Informacije

Več o avtorju:
kogler.net

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.