Muzej iluzij Ljubljana
Kulturni izbor

Ljubljana je bogatejša za Muzej iluzij, muzej, ki je velika uspešnica in ena od najbolj obiskanih turističnih atrakcij v Zagrebu in Zadru. V njem boste našli holograme in horrorgrame, uganke, sobe iluzij, slike, ki izginjajo pred očmi ipd. Muzej iluzij na Kongresnem trgu je mesto, kjer nič ni tako, kot se zdi, in kjer boste podvomili v svoje čute.

Ljubljana je na svoj seznam atrakcij dodala Muzej iluzij, v katerega obiskovalci v Zagrebu in Zadru kar derejo. Muzej, ki se igra s človeško percepcijo, je svet, v katerem boste podvomili v svoje čute, na preizkušnji pa bo tudi vaše ravnotežje. Nahaja se na Kongresnem trgu 13 in obiskovalce vabi med 9. in 22. uro vse dni v tednu.

Atraktiven svet iluzij poln razstavnih predmetov tvorijo hologrami in horor-grami, slike, ki se spreminjajo in izginjajo, iskreno ogledalo, ki vam bo pokazalo, kdo ste v resnici, fotoiluzije, ki ustvarjajo občutek lebdenja, v Ames sobi pa se boste pomanjšali oz. povečali. Možgane bodo begali tudi triki v živo, vortex predor (rotirajoč cilinder) ter antigravitacijska, neskončna disco in obrnjena soba. V muzeju se boste lahko poučili o vidu, delovanju možganov, o znanosti za iluzijami, percepciji in še čem.

PREBERITE ŠE: Kdo objema koga? Optična iluzija, ki razdvaja internet!

Dejan Grbič (ustvarjalec Muzeja iluzij) je odprtje muzeja pospremil z naslednjimi besedami: “Kot starš treh otrok sem v zadnjih desetih letih obiskal veliko muzejev in prostorov za edukacijo in zabavo. Najzanimivejši med njimi so bili tisti, ki so ponujali drugačne koncepte. Takoj ob obisku Muzeja iluzij v Zagrebu se je pri meni prebudila želja narediti podobno zadevo v Sloveniji. Verjamem, da v Ljubljano prinašamo svež koncept, saj je v Muzeju iluzij dovoljen smeh, igra, slikanje in interakcija z eksponati, vse kar je v običajnih muzejih omejeno ali celo prepovedano.” Muzej, ki hkrati zmede in uči, je primeren za obiskovalce različnih starosti, od najmlajših do upokojencev. Vstopnice za odrasle so po 8 evrov, za otroke od 5 do 15 leta starosti po 5 evrov, družinska vstopnica pa stane 20 evrov.

Muzej iluzij LjubljanaOdpri galerijo

Portreti iz poljubov in šminke. Alexis Fraser: portreti iz poljubov in šminke Fear the Walking Dead 2016 – spet na sporedu AMC Fear the Walking Dead – Se bodo dokončno zlomili? Balet: Alonzo King LINES Ballet Balet: Alonzo King LINES Ballet Premiera: Iluzije v Mestnem gledališču ljubljanskem Premiera: komedija Iluzije v Mestnem gledališču ljubljanskem · · ·