Prvi HD posnetki Mount Everesta iz zraka

Mount Everest iz helikopterja.

Bi radi videli Mount Everest, najvišjo goro na svetu, brez, da bi vam bilo zato treba zato storiti en sam korak? Zahvaljujoč helikopterskemu posnetku ekipe Teton Gravity Research, ki nas popelje iz višine Pokljuke, točneje iz Katmanduja (Nepal), ki leži na 1400 mnv, vse do višine 8848 metrov, je to zdaj mogoče. Tako tudi vrh ''strehe sveta'' lahko občudujemo iz udobja domačega naslonjača.

Pred vami so prvi HD posnetki vrha Mount Everesta iz zraka. Ekipa Teton Gravity Research je namreč v kamero ujela vso mogočnost najvišje gore na svetu, s tem, ko nas je s helikopterjem popeljala na kar 7-kilometrsko vzpenjaje proti vrhu.

PREBERITE ŠE: Valerij Rozov izvedel prvi BASE skok z najvišje afriške gore Kilimandžaro

Mount Everest iz helikopterja.
Mount Everest iz helikopterja.

Za vrhunsko sliko je najbolj zaslužen napredni žiroskopski stabilizatorski sistem za kamere, zato pozor! Vzelo vam bo sapo, a ne zato, ker bi bil zrak tako redek, kot na očaku Himalaje, ampak zato, ker so prizori tako osupljivi.

Dodatne Informacije

Več o ekipi:
www.tetongravity.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!