Prvi vtis – kakšno predstavo si o človeku ustvarimo v prvih nekaj sekundah

Prvi vtis in kaj vse izda o nas.

Veste koliko časa potrebujemo, da si ustvarimo prvi vtis o človeku? Psihologi pravijo, da le nekaj sekund. Nič čudno torej, da vsi tako zelo poudarjajo kako pomembno je, da v teh nekaj sekund vložimo veliko dela in predpriprav. Zakaj? Ker boste v naslednji infografiki spoznali, kako izdelano sliko si ljudje ustvarijo o vas že po nekaj sekundah glede na vaš videz, nastop, glas in vedenje.

Čeprav pravijo, da knjige ne gre soditi po platnicah, pa smo ljudje nagnjeni k temu, da si mnenje o človeku ustvarimo izjemno hitro. Stroka pravi, da že po nekaj sekundah. Pravzaprav gre za (prvi) vtis, a prav na podlagi vtisa se odločimo ali nam je nekdo všeč ali ne, ne glede na njegovo resničnost.

PREBERITE ŠE: Žveči in bodi bolj kul! Prava resnica o žvečilnih gumijih.

Da s človekom prebijemo zelo malo časa nam torej ne preprečuje, da ga v tem obdobju, kljub očitnemu pomanjkanju vedenja o njem, ne seciramo do potankosti in vnaprej določimo njegov status, stopnjo inteligence, spolno usmerjenost, ipd. Preverite, kaj še na drugih in kaj na nas vidijo drugi že po nekaj sekundah in kako kompleksno sliko si ustvarijo o nas. To vam namreč v življenju lahko še kako pomaga.

Prvi vtis in kaj vse izda o nas.
Prvi vtis in kaj vse izda o nas.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!