fbpx

City avto test_ Seat Altea XL Style 1,9 TDi

Seatova altea predstavlja zanimiv pristop k enoprostornemu avtomobilu. V primeru, da ima tudi kratico XL, kot jo je imela naša testna altea, to pomeni več prostora za prtljago in udobja za potnike. Odličen družinski avtomobil s športnimi geni je bila naša asociacija, ko smo se pripeljali z njim v bavarsko ...

Seatova altea predstavlja zanimiv pristop k enoprostornemu avtomobilu. V primeru, da ima tudi kratico XL, kot jo je imela naša testna altea, to pomeni več prostora za prtljago in udobja za potnike. Odličen družinski avtomobil s športnimi geni je bila naša asociacija, ko smo se pripeljali z njim v bavarsko prestolnico. Prtljažnik, ki ga lahko povečamo z enostavnim zlaganjem zadnjih sedežev, nudi dovolj prostora za prtljago ali športne rekvizite. Testni avtomobil je imel vgrajene tudi vzdolžne nosilce za strešni prtljažnik, vendar zanje potrebujemo posebne nastavke, kar zagotovo ne bo razveselilo lastnikov karavanov, če si bodo priskrbeli alteo XL. Sedeži nudijo udobje tudi na daljših potovanjih, sprednji tudi dovolj bočnega oprijema, ko se v nas prebudi dinamični voznik. Altea ima ravno dovoljšno količino odlagalnih površin, tako za plastenke s pijačo kot za ostale drobnarije. Upravljanje z vozilom in dodatno opremo je enostavno, edinole za nastavitev Bluetootha za prostoročno telefoniranje smo potrebovali malce več spretnosti, a to se zgodi pri večini avtomobilov. Všeč nam je bil njen športni trikraki usnjeni multifunkcijski volan, na katerem upravljamo radio in potovalni računalnik. Vgrajeni 1,9-litrski turbodizelski motor sicer ni sinonim moči, a je še vedno dovolj močan za lahkotno vožnjo po Autobahnu in dinamično ovinkarjenje po podeželskih cestah. Kar se tiče mestne izkušnje z alteo XL, zapišimo, da je bila meram primerna, preglednost iz vozila pa več kot solidna. 

Com você desde 2004

A partir do ano 2004 pesquisamos tendências urbanas e informamos diariamente nossa comunidade de seguidores sobre as últimas novidades em estilo de vida, viagens, estilo e produtos que inspiram com paixão. A partir de 2023, oferecemos conteúdo nos principais idiomas globais.