fbpx

Puder v prahu: kako pravilno zakriti gubice in nepravilnosti

Kako uporabljati puder v prahu?

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Če so na vašem obrazu že zarisane gubice, pazite, kakšen puder uporabljate, saj si nikakor ne želite izgledati starejši, kakor ste. Zato je pomembno, da se poučite o pravilni uporabi pudra v prahu!

Z leti se način ličenja spreminja. Namesto močnejšega ličila bi morali uporabljati manj pudra. Manj je več. In najpogostejša napaka, ki jo naredite, ko želite prikriti gube, je pretirana uporaba pudra v prahu.

Uporabljajte puder primeren za vašo kožo. Foto: Adrienn / Pexels

Ženske pogosto mislijo, da bodo večje količine pudra v prahu ali kamnu, prekrile nepopolnosti. In res je tako videti, ko končajo z ličenjem, vendar se ličila delno vpijejo, delno pa stopijo, in puder se zavleče v gube.

In tako postanejo vidne tudi tiste neopazne in drobne gubice, ki jih drugače niti ne opazite. Ko se v njih vpije puder izgledajo kakor, da bi bile narisane na vašem obrazu. In namesto da skrijete gube, jih poudarite in vaš obraz je videti starejši in brez svežine.

Če imate gubice se izogibajte pudrom v prahu in kamnu. Foto: Pixabay / Pexels

Vizažisti svetujejo uporabo kremastega tekočega pudra za prekrivanje gub, puder v prahu ali kamnu pa le v minimalnih količinah.

Opozorilo: Nikoli, nikoli ga ne nanesite pod oči.

Če je koža mastna, uporabite tekoči puder z mat učinkom, puder v prahu pa za prekrivanje sijaja, ki se pojavi na nosu in bradi, v zelo tanki plasti. Prav tako popravljanje ličil na ta način ni priporočljivo več kot dvakrat na dan.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!