fbpx

Pust v Cerknici 2019: pustna druščina bo tudi letos odgnala zimo

Pust v Cerknici 2019: pustna druščina bo tudi letos odgnala zimo

Coprnica, zmaj, Butalci, pramati Uršula in številni zamaskirani gusarji, razigrane princeske, pogumni gasilci, pikapolonice, čebele in drugi ljubitelji pusta bodo deset dni strašili zimo in uživali v pustnem društvu. Začeli bodo s tradicionalnim Žaganjem babe, uživali bodo tudi v razstavah, uradnem butalskem TV programu, otroški maškaradi, pustni zabavi in Velikem pustnem karnevalu. Tradicionalni dogodek bodo zaključili s Pokopom Pusta.

Pomembne Informacije
Kdaj?
do
Kje?
Cerknica, Slovenija
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
Tv Čohovo: od 6 € / Otroška maškarada: 4 €

Si sploh lahko predstavljate vstop v marec brez tradicionalnega pusta v Cerknici? Stari dobri liki, kot so Uršula, stare coprnice, zmaj bodo med 28. februarjem in 6. marcem navduševali mlade in stare iz vseh koncev Slovenije in tujine.

Pust v Cerknici 2019 se bo začel 28. februarja s tradicionalnim Žaganjem babe ‒ debeli četrtek, letos zadnji februarski dan, je dan, ko bodo Butalci organizirali revolucionarni prevzem oblasti, in sicer bo potekala slavnostna otvoritev pustnih prireditev. Isti dan ob 17. uri bo potekala slavnostna otvoritev pustne razstave, ki bo v pustnem tednu na ogled v galeriji Krpan.

Petek se bo začel z uradnim butalskim TV programom, na katerem najdete vse, razen tistega, česar ne. Večer se bo zaključil s pustno zabavo. V soboto bodo otroci uživali v otroški maškaradi. V nočnem času se bo ponovila pustna zabava.

Nedelja, dan D, je namenjena proslavljanju pustnega karnevala z vsemi priljubljenimi liki, velikimi figurami in gostujočimi maskami. Zimo bodo dokončno odgnali s pokopom Pusta.

Dodatne Informacije

Več informacij:
pust.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.