Ranč Dravinja: pridih romantike in nostalgije

Ranč Dravinja (Foto: Booking.com)

Edinstvena doživljanjska izletniška kmetija Ranč Dravinja je ujeta v brezčasnost trenutka, kjer reka Dravinja skoraj vedno upočasni svoj tok, kjer ptice v preletu vedno upočasnijo svoj let in kjer človek ustavi kazalce na svoji uri. Tukaj se v sožitju z naravo sprostite in pozabite na skrbi vsakdanjika.

Na Ranču Dravinja, ki se nahaja v Slovenskih Konjicah, se boste prebudili v objemu narave in ob ptičjem žvrgolenju. Tukaj ni ceste in ni mestnega trušča, zato je oddih v naravi, daleč od vrveža, zagotovljen!

Ranč obsega 3 hektarje površin, njegovo srce pa je rustikalen bar, ki nase veže tri dodatne prostore: rančersko sobo ali kmečko izbo, pokrito teraso s tremi separeji in pa veliko rančersko sobo. Sprostite se lahko v čudovitem ambientu vrtov ranča, kjer vas čakajo permakulturni vrt s čudovito leseno hišico in dodatno travnato površino, kmečki vrt pod krošnjami dreves ter kmečki travnik na obrežju reke Dravinje, ki je namenjen zelo posebnim priložnostim. Posebnost Ranča Dravinje je zagotovo hrana izpod peke, ki jo pripravijo v posebnih pekačih. Družbo mesnim, ribjim in vegetarijanskim jedem delajo domače dobrote iz njihovega vrta in pa dobrote lokalnih pridelovalcev.

Ranč Dravinja (Foto: Booking.com)
Ranč Dravinja (Foto: Booking.com)

In kje si lahko oddahnete oziroma prespite? Rustikalne sobe so ročno narejene iz pravega pohorskega lesa, kar ponuja omamen vonj domačnosti in topline. Na ranču lahko prenočite na različne načine: v dvoje v sobi za zaljubljene – to je zelo posebna soba, ki je namenjena samo za zaljubljenim, zaročenim ali novopečenim poročenim parom; kot družina v družinski sobi – soba, ki razpolaga z zadostnim številom postelj, pa tudi, če imate deset otrok; v treh dvo- ali triposteljnih sobah, ki so rustiklano-romantično drugačne; skupine pa lahko prenočijo na skupinskih ležiščih, bodisi so to postelje, bodisi je to seno.

Ranč Dravinja (Foto: Booking.com)
Ranč Dravinja (Foto: Booking.com)

Ker televizije ni, boste tukaj “obsojeni” na aktivnosti na prostem in pa na igranje družabnih iger. V kolikor se bi dolgočasili, se na kmetiji vedno najde kakšno delo. Če bi se želeli preizkusiti v jahanju, ste začetnik ali izkušen jahač, vam na ranču ponujajo različne možne aktivnosti – od šole jahanja do terenskega jahanja z vodičem. V neposredni bližini se nahaja golf igrišče, terme Zreče, smučišče Rogla, ponuja pa se tudi ogromno drugih možnosti za pohode in ostale športne dejavnosti.

Kot zanimivost naj dodamo, da imajo na ranču celo svojo trgovinico Cul’ca, kjer boste lahko kupili doma pridelane izdelke, kot so različne omake, marmelade, čaji, itd.

Dodatne Informacije

Rezervacija:
booking.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!