Range Rover praznuje 50 let

Range Rover / 50 let
Zadnjič posodobljeno: :

Izjemno težko je verjeti, vendar je luksuzna blagovna znamka Range Rover na svetu že dobrega pol stoletja. Prvič je bil predstavljen 17. junija 1970. Koncept pa precej preprost. 4x4 terenec namenjen gospodom in lovcem, bogatim družinam iz mest s podeželskimi domovi. In potrebo po luksuzni kočiji za brezpotja. Tako je bil Range Rover zasnovan kot bolj udobna in luksuzna alternativa terenskim klenežem znamke Land Rover. V zadnjih 50 letih se ni veliko spremenilo, zato se je podjetje odločilo ponuditi omejeno serijo Range Rover Fifty, ki obeležuje častitljivo obletnico te prestižne blagovne znamke.

Range Rover bi sprožil revolucijo, ki bi počasi za vedno spremenila obliko avtomobilov, vrhunec pa doživlja v sedanjosti, kjer je SUV postal neke vrste sodoben karavan za vsako priložnost. Land Rover obeležuje 50-letnico Range Roverja z modelom Range Rover Fifty, omejeno serijo na 1.970 enot.

Model boste prepoznali po posebnih avtobiografskih oblogah, model Fifty doda črne zunanje poudarke in dva nova 22-palčna dizajna koles. Na voljo so štiri zunanje barve, s tremi “izjemno omejenimi” dodatnimi barvami, ki jih je ustvarila ekipa , oziroma prevzela prevzeta iz prvotne palete Range Roverja in vsebuje – toskansko modra, bahamsko zlato in bela davos. Pod pokrovom je V8 s 518 konjskimi močmi. Zbirateljskega Range Roverja pa lahko pričakujete v salonih do konca leta 2020.

Galerija slik: Range Rover Fifty

Dodatne Informacije

Več informacij:
landrover.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
BMW M5 CS: zelena češnja