Prvinska Zver – BMW M5 – 2021

BMW M5
Zadnjič posodobljeno: :

BMW je izumil športno limuzino. In prav model z značko M5 je tisti, ki 35 let kroji sam vrh. Tokrat nekoliko pomlajen in še bolj divji.

Srce novega M5 je nedvomno pod pokrovom motorja, kjer biva 4,4-litrski twin-turbo V8 in proizvede dobrih 625 konjskih moči. Ta podatek novi M5 izstreli kot raketo od 0 do 100 km/h v zgolj 3,3 sekunde. To mu omogoča precizen osem-stopenjski menjalnikom Steptronic, ki zamegli mejo med super avtomobilom in nečem, kar lahko vozite vsak dan.

Avtomobilom v katerem boste lahko skočili po špecerijo in v njem vozili družino. Vzmetje so v primerjavi s plebejsko različico spustili za dobrih 7 milimetrov, pri tem pa so pazili, da je M5 še vedno udoben. Filozofija, ki izhaja iz koncepta M8. Sprednji del je agresiven in se precej razlikuje od običajne serije 5, s spodnjo rešetko z dvojnimi ledvicami ter podrobnostmi, kot so LED luči. Notranjost in določene detaile si izposodi koncepta M8, vključno z revidiranim sistemom iDrive, 12,3-palčnim osrednjim zaslonom. Na cestah pa se ga pričakuje že meseca avgusta.

Galerija slik: BMW M5 2021

Dodatne Informacije

Več informacij:
bmw.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Volkswagen Arteon in Arteon Shooting Brake