To so najboljše serije 2020

Leto 2020 je postreglo z odličnimi serijami in te, vsaj trenutno, nosijo naziv najboljših. V nadaljevanju preverite, katere so najboljše serije 2020.

Kdo bi si mislil, da bo leto 2020 tako … polno izzivov? In ne glede na vse, kaj se je zgodilo po svetu in pri nas, smo imeli vedno vsaj eno svetlo točko – umetnost, ki nas je zabavala in nas tolažila. In če govorimo o letu 2020 kot o letu serij, potem je to leto zelo dobro, in to so zaenkrat najboljše serije tega leta, ki si jih čimprej oglejte.

Normal People (2020)

Ta serija je absolutni hit in VSI govorijo o njej. Serija, ki temelji na istoimenskem romanu Sally Rooney, je namreč sijajna pripoved o grajenju odnosov in ne skopari z resničnimi, golimi emocijami, v katerih se velikokrat znajdemo tudi sami.

La Casa de Papel (2017–)

Letos je na Netflix prišla četra sezona priljubljene serije o roparjih, ki so vse, samo slabi ljudje ne. Zgodbo še naprej pripoveduje ena izmed glavnih junakinj, Tokio, ki vas bo večkrat spravila na rob živcev, El Profesor pa še naprej vodi več let načrtovan in do zadnje potankosti osmišljen rop. Gre za eno najbolj nepredvidljivih serij, ki vas bo zagotovo držala pokonci!

Sex Education (2019–)

Po velikem uspehu prve sezone lahko na Neflixu trenutno spremljajo že drugo sezono to izjemno priljubljene serije, ki prinaša še več nepričakovanih, smešnih in neprijetnih “o, ne” trenutkov. Toplo priporočamo!

The Great (2020–)

Če ste naklonjeni zgodovinskim serijam, potem si vzemite čas za serijo o ruski carici Katarini Veliki, kjer v glavni vlogi maestralno blesti Elle Fanning. Poanta serije je, da pokaže zgodovino, kot se je v šoli nikoli nismo učili, in da nam predstavi drug pogled na stvari. Takoj pozabite na vse, kar ste vedeli o 18. stoletju. Serijo lahko spremljate na HBO.

Cheer (2020–)

To je serija o strasti, posvečenosti in želji za uspehom! Čeprav v Sloveniji koncepta tovrstnega navijanja, ki je opisan v tej dokumentarni seriji ne poznamo, niti ne izvajamo, se je skoraj nemogoče izogniti povezanosti z glavnimi akterji, za katere je prav to navijanje smisel življenja. Konec serije je resnično dramatičen in čustven, zaradi česar boste komaj čakali na nadaljevanje. Serijo lahko spremljate na Netflixu.

Everything’s Gonna Be Okay (2020–)

Če ste uspeli ujeti serijo Please Like Me (trenutno je na voljo na Neftlixu) in vam je bila všeč, potem boste enako navdušeni – če ne še bolj – tudi nad Everything’s Gonna Be Okay. Josh Thomas je ponovno v glavni vlogi, tokrat kot entomolog Nicholas, ki dobi nalogo, da pazi na svoji dve polsestri po smrti njihovega očeta. Gre za družinsko komedijo z edinstvenimi liki, ki jih moraš preprosto imeti rad, kljub vsem njihovim pomanjkljivostim.

Genialna prijateljica (L’amica geniale, 2018–)

V kolikor obožujete knjigo Genialna prijateljica Elene Ferrante, potem vam najbrž ne rabimo posebej razlagati, da je na voljo tudi istoimenska serija. Letos je na sporedu druga sezona in nadaljevanje zgodbe o prijateljicah Leni in Lili. Serijo lahko spremljaš na HBO.

Little Fires Everywhere (2020–)

Serija, ki je nastala na podlagi istomenske knjižne uspešnice Celeste Ng iz leta 2017, sledi prepletenim usodam “popolne” družine Richardson ter enigmatične mame in hčerke, ki se jima življenje obrne na glavo. Raziskuje težo skrivnosti, naravo umetnosti in identitete, srdito materinstvo in nevarnost prepričanja, da lahko sledenje pravilom prepreči katastrofo. Serijo lahko spremljate na Amazon Prime.

Zadnji ples (The Last Dance, 2020)

Serija pripoveduje zgodbo ene največjih ikon in ene najuspešnejših ekip v zgodovini športa – Michaela Jordana in Chicago Bullsov iz devetdesetih let prejšnjega stoletja. Na voljo so še nikoli videni posnetki sezone 1997/1998, ko je ekipa osvojila že svoje šesto prvenstvo v ligi NBA. Izvemo lahko, kako se je vse skupaj sploh začelo – od Jordanovega otroštva, težkih časov Bullsov pred prihodom Jordana in sestave ekipe po prihodu Jordana leta 1984, pa vse do borb, ki so ekipo pripeljale do prvega naslova v ligi NBA. Gre za neverjeten scenarij, ki služi kot fascinantno ozadje glavne zgodbe, ki govori o prvenstvu leta 1998 in predstavi obsežne profile Jordanovih soigralcev, kot so Scottie Pippen, Dennis Rodman, Steve Kerr in glavni trener Phil Jackson, obenem pa vsebuje ogromno svežih intervjujev iz današnjih časov, ki so jih naredili s tekmeci in slavnimi osebnostmi iz sveta košarke in izven. Serijo lahko gledate na Neflixu.

Upload (2020–)

Z emmyjem nagrajeni Greg Daniels (The Office, Parks & Recreations, …) je letos poskrbel za zabavno novo znanstvenofantastično komedijo. Ta pripoveduje o prihodnosti, ko lahko ljudje naložijo svojo zavest v razkošno digitalno življenje. In ko se glavni junak serije Nathan naloži v razkošni virtualni resrot, spozna prizemljeno Noro, ki začne kot njegov “angel”, a kmalu postane veliko več. Pomaga mu najti prijateljstvo, ljubezen in namen. Serijo lahko spremljate na Amazon Prime.

NAMIG

Serije lahko na Amazon Prime 30 dni gledaš brezplačno! Če boš v 30 dneh prišel do konca svojega seznama “must see” serij (ali filmov) ti predlagamo, da si nastaviš opomnik, s katerim 29. dan prekličeš članstvo in tako ti ne bodo čisto nič zaračunali!

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
To so nove serije 2020, ki prihajajo to jesen na male ekrane!