fbpx

Razlike med turisti in popotniki skozi prikupne ilustracije

Opazne razlike med turisti in popotniki

Kakšna je razlika med turisti in popotniki? Mar niso to eni in isti ljudje? V nadaljevanju boste skozi prikupne ilustracije spoznali, da gre za dve povsem različni kategoriji, nekako v slogu moških in žensk. Ste sami turist ali popotnik, ko se odpravite v tujino? Pozor, kvarilec! Če ste nastanjeni v hotelu in si lastite palico za selfije, ste po vsej verjetnosti turist!

Razlike med turisti in popotniki se pravzaprav tako velike, da so vidne že na daleč. Popotnik je namreč tisti, ki se opravi na potovanje brez posebnega itinerarja, ki potuje na bolj skromen način, z nahrbtnikom, in ne kovčkom, v lastni režiji, se pomika iz kraja v kraj, se ne obremenjuje toliko z nastanitvijo, spoznava lokalno prebivalstvo in se v nasprotju s turistom ne pritožuje nad hotelsko strežbo. Namesto palice za selfije s sabo nosi tripod, se po mestu ne prevaža s taksijem in ne sanja o hotelu, ampak o tem, kako bo osvojil gorski vrh.

PREBERITE ŠE: Obsedenost ljudi s tehnologijo skozi sarkastične ilustracije

Razlike med turisti in popotniki skozi prikupne ilustracije:

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.