Recept: Bananine jogurtove lučke – zdrav domači sladoled

Recet za bananine jogurtove lučke

Ste vedeli, da lahko iz banane in jogurta izdelate okusne lučke in da zato ne potrebujete gospodinjskih aparatov? Za bananine jogurtove lučke namreč potrebujete le sestavine. Ko vam torej ne diši bananin smuti ali pa banana sama, jo uporabite za domači sladoled.

Bananine jogurtove lučke so hitra, okusna in preprosta sladica, ki se je kar ne boste mogli najesti. Dobra lastnost je, da je vsesezonska in odličen način, da svoje otroke pripravite do tega, da čez dan oz. teden pojedo dovolj sadja.

PREBERITE ŠE: Recept: domači sladoled s pivom – sladoled z okusom piva

Banane lahko pomočite tudi v stopljeno čokolado.
Banane lahko pomočite tudi v stopljeno čokolado.

Druga dobra lastnost je – ali je že četrta, če štejemo, da je priprava otročje lahka in da je sladica pripravljena v rekordnem času- da imate praktično vse sestavine že doma in da je strošek izdelave minimalen. Poleg tega pa vsebuje le 78 kalorij!

Recept za bananine jogurtove lučke:

Sestavine za bananine jogurtove lučke (4 komadi):

  • 1 banana
  • vaniljev jogurt
  • čokoladne kapljice (za posip lahko uporabite tudi kokosovo moko, mrvice, zdrobljene lešnike, …)
Bananine lučke so pripravljene 1, 2, 3.
Bananine lučke so pripravljene 1, 2, 3.

Postopke priprave bananinih jogurtovih lučk:
Banano razrežete na štiri enako velike kosčke in vsakega prebodete s palčka. Vsak kos pomočite in povaljate po jogurtu in nato potresete s poljubnim posipom. Lučke za tri ure postavite v zmrzovalnik in bananine jogurtove lučke so pripravljene za uživanje! Pa veselo sladkanje!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!