fbpx

3 triki, ki jih poleg fotografiranja še obvlada fotoaparat pametnega telefona

Triki s kamero pametnega telefona

Digitalni fotoaparat na pametnemu telefonu prvotno uporabljamo za fotografiranje in snemanje video posnetkov, a obstajajo tudi drugi načini uporabe fotoaparata, ki jih morate poznati, da njihov potencial ne ostane neizkoriščen. Tu so trije trike, ki jih fotoaparat na vašem pametnemu telefonu v kombinaciji s pravo aplikacijo še obvlada poleg fotografiranja in snemanja.

3 triki, ki jih poleg fotografiranja še obvlada fotoaparat pametnega telefona:

Prevajanje

Google Translate
Google Translate

Z digitalnim fotoaparatom lahko prevajate napise ali besedilo v realnem času. Vse kar potrebujete je mobilna aplikacija Google Translate. S pomočjo digitalnega fotoaparata zajamete nerazumljeno vsebino in aplikacija vam jo prevede v jezik, ki ga razumete.
Na voljo za iOS in Android naprave.

Skeniranje dokumentov

Evernote Scannable
Evernote Scannable

Digitalni fotoaparat lahko uporabimo tudi za skeniranje dokumentov. Kot skener digitalni fotoaparat odlično zaposli aplikacija Evernote Scannable, ki je po mnenju mnogih najboljša aplikacija za beleženje. V aplikaciji lahko shranite domala karkoli- dokumente, fotografije, videoposnetke, spletne strani, opravila, ipd. Vse, kar morate storiti je, da pridržati vsebino pred kamero telefona in aplikacija opravi ostalo.
Na voljo za iOS naprave. Za uporabnike Androida predlagamo aplikacijo CamScanner.

PREBERITE ŠE: Google Translate: mobilna aplikacija prevaja tudi s pomočjo fotoaparata

Opazovanje zvezd

SkyView
SkyView

Ni vam treba imeti znanja iz astronomije, da identificirate vse zvezde na nebu. Potrebujete le pametni telefon in aplikacijo SkyView, ki poimenuje zvezde oziroma zvezdne konstelacije nad vami. Usmerite kamero v nočno nebo, od tod naprej pa stvari prevzame aplikacija.
Na voljo za iOS in Android naprave.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!