Če ne veste, kam z vsemi jabolki, imamo rešitev – kruh z jabolki.
To je sladica, ki bo odišavila vašo kuhinjo v teh jesenskih dneh, poskusite božanski kruh z jabolki. Ta tradicionalni ameriški recept je zelo enostaven za pripravo, zato vam lahko pride prav tudi ob nenapovedanih gostih.
Kruh z jabolki
Sestavine
- 200 g rjavega sladkorja
- 180 g moke
- 125 g polnomastnega mleka
- 115 g masla
- 100 g belega sladkorja
- 2 jajci
- 2 jabolki Granny Smith (ali katera druga sorta)
- 2 čajni žlički vanilijevega ekstrakta
- 2 čajni žlički cimeta v prahu
- 1,5 čajne žličke sode bikarbone
- 115 sladkorja v prahu
- 2 žlici mleka
Navodila
- Maslo in beli sladkor denete v mešalnik in mešate dokler ne dobite enotne gladke zmesi (cca. 2 minuti).
- Dodajte vanilijev ekstrakt, polnomastno mleko in jajca. Nadaljujte z mešanjem.
- Mešanici dodajte moko, sodo bikarbono in eno čajno žličko cimeta v prahu. Dobro premešajte.
- V večji skledi zmešate olupljena jabolka (narezana na približno enake kocke), 100 gramov rjavega sladkorja in preostalo žličko cimeta.
- Polovico kruhove zmesi preložite v pomaščen model, obložite s sladkornimi jabolki in prelijete s preostankom zmesi.
- Preostanek rjavega sladkorja potresete po vrhu sladkega kruha.
- Sladke kruhke pečete v predhodno ogreti pečici na 180 C približno 50 minut.
- Pustite, da se kruh popolnoma ohladi.
- Za konec naredite še glazuro. Mleko in sladkor v prahu zmešate v zmes brez grudic, ki jo prelijete čez ohlajen jabolčni kruh.