fbpx

Recept: Božanski kruh z jabolki, ki vas bo v hipu očaral

Foto: envato

Če ne veste, kam z vsemi jabolki, imamo rešitev – kruh z jabolki.

To je sladica, ki bo odišavila vašo kuhinjo v teh jesenskih dneh, poskusite božanski kruh z jabolki. Ta tradicionalni ameriški recept je zelo enostaven za pripravo, zato vam lahko pride prav tudi ob nenapovedanih gostih.

Kruh z jabolki

  • Obroki: 6
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 200 g rjavega sladkorja
  • 180 g moke
  • 125 g polnomastnega mleka
  • 115 g masla
  • 100 g belega sladkorja
  • 2 jajci
  • 2 jabolki Granny Smith (ali katera druga sorta)
  • 2 čajni žlički vanilijevega ekstrakta
  • 2 čajni žlički cimeta v prahu
  • 1,5 čajne žličke sode bikarbone
  • 115 sladkorja v prahu
  • 2 žlici mleka

Navodila

  1. Maslo in beli sladkor denete v mešalnik in mešate dokler ne dobite enotne gladke zmesi (cca. 2 minuti).
  2. Dodajte vanilijev ekstrakt, polnomastno mleko in jajca. Nadaljujte z mešanjem.
  3. Mešanici dodajte moko, sodo bikarbono in eno čajno žličko cimeta v prahu. Dobro premešajte.
  4. V večji skledi zmešate olupljena jabolka (narezana na približno enake kocke), 100 gramov rjavega sladkorja in preostalo žličko cimeta.
  5. Polovico kruhove zmesi preložite v pomaščen model, obložite s sladkornimi jabolki in prelijete s preostankom zmesi.
  6. Preostanek rjavega sladkorja potresete po vrhu sladkega kruha.
  7. Sladke kruhke pečete v predhodno ogreti pečici na 180 C približno 50 minut.
  8. Pustite, da se kruh popolnoma ohladi.
  9. Za konec naredite še glazuro. Mleko in sladkor v prahu zmešate v zmes brez grudic, ki jo prelijete čez ohlajen jabolčni kruh.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.